Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Díjazott Feldinger család: a folyamatos fejlődés a titok

Sopron - Idén ünnepli fennállásának hetvenötödik születésnapját Feldingerék szervize. A családi vállalkozást immár az alapító unokája, Mihály vezeti. Az ipartestület Dinasztia Díjjal ismerte el a színvonalas munkát.
A soproni iparosok között egyedülálló múltra tekinthet vissza a Feldinger Bosch Szerviz. A családi műhelyt 1933-ban alapították a Rákóczi Ferenc utcában, amely időközben a Balfi utcába költözött.

– Édesapám és munkatársai még saját maguk készítették el a szerszámok, alkatrészek nagy részét – emlékezett vissza Feldinger György. – Akkoriban tehát nem csupán az autókhoz, hanem több más mesterséghez is érteni kellett. Manapság már nem így van. Korszerű számítógépek, mérőműszerek állnak rendelkezésünkre. A meghibásodott alkatrészek egy részét már blokkban cseréljük. Igaz, a szakértelem, a tapasztalat nem hiányozhat.

Három generáció: Feldinger György és fia, Mihály. A régi fényképen az alapító, Feldinger Mihály. Idén lesz hetvenöt éves a családi vállalkozás. Fotó: Magasi
Három generáció: Feldinger György és fia, Mihály. A régi fényképen az alapító, Feldinger Mihály. Idén lesz hetvenöt éves a családi vállalkozás. Fotó: Magasi"Autókkal foglalkozunk, amelyeket nap mint nap használnak az emberek. Hibáznunk nem lehet.
Feldinger György


A megbízhatóság és precíz munka az alapja annak, hogy visszatérjenek hozzánk a megrendelők.

A tulajdonos mester a rendszerváltás után jelentős fejlesztéseket hajtott végre, így manapság az autók teljes körű átvizsgálását is elvégezhetik. Emellett egyéb, speciális feladatok megoldására is képesek, mint például lengéscsillapító-mérés, motorbeállítás vagy műszaki vizsgára való felkészítés. A pontos munkát és a gyári előírásoknak megfelelő beállítást számítógépek is segítik. A magas színvonalat a Sopron és Vidéke Ipartestület Dinasztia Díjjal ismerte el.

Feldinger György az oktatásban, vizsgáztatásban is hasznosítja szaktudását. A megyei mestervizsga-bizottság elnökeként legutóbb huszonnyolc tanuló vizsgájánál volt jelen. Véleménye szerint szemléletváltásra lenne szükség, hiszen a tananyagot sok esetben meghaladta az élet. Frissíteni kellene a tízéves tankönyveket s igazítani a legújabb technikához.

A szervizt ma már Feldinger György fia, Mihály vezeti, aki immáron harmadik generációs családtagként dolgozik a vállalkozásban.
– Gyermekkoromban sokat jártam le a műhelybe, „meg-
csapott az olaj szaga" – teszi hozzá Mihály. – Az ügyek intézése sok időt elvesz, de nem telhet el úgy egy nap, hogy ne dolgozzam a szervizben. Egyik fontos feladatom, hogy továbbvigyem az édesapám által kialakított kapcsolatokat, s bennem is megbízzanak a megrendelők. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szalóki Ági koncert - kritika

Hegykő - Már tavaly is megdicsértük a hegykői Tízforrás Fesztivált a Kaláka koncert után. Szalóki… Tovább olvasom