Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Diáksiker, avagy sárkányok harca a lovagokkal

A napokban tartották a soproni Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium középiskolásoknak meghirdetett hagyományos történelmi vetélkedőjét, melyre a régióból is vártak fiatalokat.

– A megmérettetés ebben az évben a Sárkány és lovagok címet viselte és Luxemburgi Zsigmond kora volt a középpontban. Minden esztendőben egy tematika köré szervezzük a rendezvényt, most a XIV. században történt eseményekre voltunk kíváncsiak. Nagy örömünkre a fiatalok szeretik a versenyünket, mert színes, izgalmas – fogalmazott dr. Kovács András, az iskola igazgatója.

Megtudtuk, Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyéből 37 csapat jelentkezett, a döntőbe hat együttes jutott. Teszteket kellett kitölteniük, voltak szituációs feladatok és esszékérdések is, a verseny értékes könyvcsomagokért folyt.

Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyéből 37 csapat jelentkezett, a döntőbe hat együttes jutott.
Az első díjat a keszthelyi Vajda János Gimnázium csapata érdemelte ki, a második a szombathelyi gépipari és informatikai szakközépiskola lett, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a kőszegi Jurisics-gimnázium diákjai állhattak fel. 

Olvasóink írták

 • 3. kekati66 2010. március 24. 14:20
  „Köszönjük! De ennyire erőltetetten nem kellene reklámozni azt az iskolát...”
 • 2. ssmd 2010. március 24. 12:30
  „Első helyezett csapat a Magyar mennydörgő, csapattagok: Hehn Flóra, Patai Noémi, Márfi Dániel. Mindhárman a keszthelyi Vajda János Gimnázium tanulói.

  Második helyezett csapat a Scolari, csapattagok: Kovács Dávid, Simon Gábor, Poór Richárd. Mindhárman a szombathelyi Gépipari, Informatikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium tanulói.

  Harmadik helyezett csapat a Mária lányai, csapattagok: Bali Zsuzsanna, Schwahofer Nóra, Vizler Kitti. Mindhárman a kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium és Középiskolai Kollégium diákjai.”
 • 1. ssmd 2010. március 24. 07:05
  „A versenyen készült videófelvétel:

  http://www.youtube.com/watch?v=TWkBJwIa_Jw”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fennakadtak a hálón

Az elmúlt napokban a Soproni Rendőrkapitányság illetékességi területén tovább folytatódott a… Tovább olvasom