Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Diákbarát a múzeum Nagycenken

A szórakozásra vágyó diákok ma nem a múzeumkertben beszélnek meg egymással találkát. Ha pedig Mohamed nem megy a hegyhez, akkor a hegy megy Mohamedhez.

A nagycenki múzeum számára nyilvánvalóvá vált, hogy a fiatalok ma gyors és lehetőleg digitális eszközökkel történő információszerzésre vágynak, így 11,2 millió forintos uniós támogatással olyan fejlesztést hajtottak végre, mellyel élményszerűvé teszik a múzeumi sétát.

– Az intézményben elhelyezett információs pontok interaktív módon segítik a fiatalok történelmi ismereteinek elmélyítését – fogalmazott Kenessey Károly igazgató. – Az érintőképernyők segítségével elérhető tartalmak az interneten is hozzáférhetők. A programok segítségével a látogatók akár saját címerüket vagy családfájukat is elkészíthetik – tette hozzá.

Megtudtuk, a beruházással az intézmény izgalmas múzeumi órák megtartására is alkalmassá vált, a szakemberek fel is vették a kapcsolatot a környékbeli iskolákkal, hogy jelezzék, szívesen fogadják őket a múzeumpedagógusok. Éves szinten egyébként 40–50 ezer főt fogadnak, a látogatók mintegy 60 százaléka diák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emléknap a Doborjániban

A Doborjáni Ferenc Nevelési-Oktatási Központban a névadóra emlékeztek csütörtökön. Megkoszorúzták az… Tovább olvasom