Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Detoxikálóban barátkoztak, majd összeverte egyik hajléktalan a másikat Sopronban

Életveszélyes koponyasérüléssel szállítottak kórházba Sopronban egy férfit, akit kevéssel korábban épp az egészségügyi intézményben megismert cimborája vert meg.

Két, erősen alkoholos állapotban lévő férfit szállítottak be a mentők a Soproni Erzsébet Kórházba.

Miközben ellátásra várakoztak, összehaverkodtak, majd, mintegy másfél órával később – mint ilyenkor általában – teljes egyetértésben távoztak az intézményből. Az ellátást nem várták meg.

Az egyetértés azonban nem tartott sokáig, ugyanis a távozás után egy órával bejelentés érkezett a kapitányság ügyeletére, miszerint a kórháztól 200 méterre egy összevert férfi fekszik az utcán. Súlyos koponyasérüléssel, testén zúzódásokkal szállították a sürgősségi osztályára. Az orvos azonnal felismerte, hogy korábban ő várt ellátásra barátjával, akivel később távozott. A személyleírás alapján a rendőrök gyorsan előállították a gyanúsított hajléktalant.

A férfi először tagadta, hogy bármi köze is lenne a sértett megveréséhez, s mivel egész nap italozott, semmire sem emlékszik. A bizonyítékok azonban megtörték, s részletes, beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy a sértettel valóban együtt távoztak a kórházból. Cigarettát és ennivalót szeretett volna kérni tőle, aki kérését elutasította, mondván nincsen pénze. Ezen aztán szóváltásba kerültek. Összevesztek, dulakodni kezdtek, s mikor a haver a földre került és már nem mozdult, akkor ő ijedtében elfutott. Az 55 éves soproni A. Ernőt életveszélyes sérülései miatt átszállították a győri kórházba, ahol altatják, így kihallgatni sem lehet. A 37 éves Cs. Jánost a Győri Városi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte életveszélyt okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt.

Olvasóink írták

 • 12. Erneszto 2010. szeptember 27. 10:41
  „Talán valakinek, vagy valakiknek a lelkébe másztam a korábban irt hozzászólásommal, hogy rekord idő alatt, a cikk levételre került. Pedig csak az igazságot tartalmazta, de úgy látszik ez nem mindenkinek tetszik! Sokat és teljes vertikumára kiterjedően tudnék szalonképesen hozzászólni az egészségügybeli fonák helyzetekről, de ezt csak azt érdekli, aki valamikor és valahol találkozik a rendszerrel és a saját bőrén megtapasztalja ! Igaz a döntési poziciókban lévők ezt sohasem tudják, mivek ők VIP helyzetben voltak és vannak!”
 • 11. Erneszto 2010. szeptember 27. 10:18
  „Hát igen ide jutta a magyar egészségügyet a liberelizáció és a volumenkorlát, hogy nincs ideje és módja, mint valaha a vizsgáló orvosnak a gyors áttekintő vizsgálaton kívül a beteg megfigyelésére, mialatt az kijózanodik! Magyarul a nem súlyos állapotú alkoholos befolyásoltság nem elegendő indok a kórházi kezelésre és felvételre! Ezt eredményezte az egészségügy szétverése... Ezek az orvosi vizsgálat időpontjában mutatott elmeállapotuk szerint, nem igényelték a kórházi "detoxicaciót" ill. megfigyelést, hanem útjukra, a hétköznapi élet sűrűjébe a többi embertársuk közé lettek engedve, veszélyeztetve nem csak egymást, hanem a békés utcai járókelők, gyermekek testi és egészségi állapotát, mert ugyanezen reakció bármikkor az utca emberére is veszélyt jelent!!! "Szerencsére itt egymásban az ivócimborában " okozott kárt az agresszivebb alkesz, de történhetett volna ez másként is!!! Igy folrdul elő, hogy sohasem tudjuk, hogy ki és milyen szándékkal jön felénk az utcán, milyen reakciót váltunk ki bekőle, ha leállit és ellentmondunk kérésének, követelésének. Félig "gyógyult" ill. "nem gyógyult" csak látszólag egyensulyban lévő elmeállapotú embereket kénytelen a kórház kiadni, elbocsátani,adaptációra küldeni, mert a törvények igy lettek mrgalkotva odafent, az általam sokszor kóklernek tartott "szakemberek" által, akik még valós beteget nem is láttak!!!! Ezt közel negyven év egészségügyben eltöltött tapasztalat és elkeseredettség iratja velem...”
 • 10. housedok 2010. szeptember 24. 18:22
  „Ha becsületesen detoxikäljäk, mit egykor, akkor most nem lenne egy felholt, ill. egy sittes.- nem kellett volna korhäzba vinni oket, ill. ha mar bennt voltak, csak jozanul tavozhattak volna.- eza detox. celja.- mulasztas?
  tisztelettel house”
 • 9. sup7ra 2010. szeptember 24. 17:21
  „A cikkről csk annyit,hogy a sérült személy nem hajléktalan.
  Végülis mindegy,csak a vér folyjék.Hiénák!Itt az Online-n meg néha elgondolkodom,hogy a cikkek írói kijárták-e a 8 osztályt.”
 • 8. Margaret 2010. szeptember 23. 21:41
  „Reménytelen ezeknek az alkoholistáknak a visszaszoktatása a társadalomba.Pont olyan reménytelen mint a cigóóóóóóóóóóók beillesztése a mi társadalmi normáink közé.Ez van,tenni kell(ene) ellene!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 7. Csetneky 2010. szeptember 23. 13:58
  „Na, többek között ezért nem barátkozok detoxikálóban! :)”
 • 6. máris 2010. szeptember 23. 11:57
  „ÁLTALÁBAN SAJNÁLOM, ÉS SEGÍTEM A HAJLÉKTALANT,DE PONT AZ ILYEN CSELEKEDETEKÉRT, SOKAN NEM VESZIK EMBERSZÁMBA ŐKET !!”
 • 5. spot 2010. szeptember 23. 08:24
  „Tipikus esete annak, amikor valaki csak a remélt haszonért jópofizik a másikkal. Aztán, ha nem sikerül , akkor jól ´betesz´ a másiknak a féreg. Ilyenből van ebben az országban több millió. Nincs sok különbség, attól eltekintve, hogy a hajléktalanok világa sokkal keményebb.”
 • 4. SZILAJ 2010. szeptember 23. 07:26
  „Ezek emberek??? Két kutya nem tesz ilyet egymással!”
 • 3. bakke 2010. szeptember 22. 23:38
  „A börtönben legalább leszokik, bár már úgyis mindegy”
 • 2. Alpokalja 2010. szeptember 22. 20:47
  „Nem hajléktalan... De a tisztes adófizető polgár mehet túlórázni és másodállásba, ha nem akar éhen veszni, mert adócsökkentés helyett megint az ő pénzéből kap kosztot és kvártélyt egy alkoholista.”
 • 1. Vallaloid 2010. szeptember 22. 20:34
  „Most legalább nem hajléktalan!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tudomány érdekesen, ingyen

Hét témakörben kínál szabadegyetemi előadásokat az őszi szemeszterben a Soproni TIT. Tovább olvasom