Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 8°C

Decemberi költözés várható

Sopron - Csak november végén adhatják át az egyetemi, Erzsébet-kerti tömböt. A késést az épület távhőre való rákötése okozta. A költözés decemberre várható, februártól már az oktatás is itt folyik majd.
Késésben vannak a Nyugat-Magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Karának Erzsébet-kerti épületén dolgozó kivitelezők. Az eredetileg tervezett októberi átadás helyett jelenleg november vége tűnik reálisnak. Egyelőre nem terveztek előadásokat és szemináriumokat az épületbe, így a késés nem okoz fennakadást az oktatásban.

– Az épületek már állnak, jelenleg a hiányosságok és hibák javítása, pótlása történik – tudtuk meg Her- czeg Lászlótól, az egyetem gazdasági főigazgatójától, aki a kivitelezés elhúzódásáról is beszélt. – Egy hatályos rendelet előírja, hogy a tömböket távhő-szolgáltatási rendszerre kell csatlakoztatni. A rákötés sok időt vett igénybe, ez késleltette a többi munkát is. Időközben az is biztossá vált, hogy a környezettudományi intézet is kiköltözik az Erzsébet-kertbe, ez a belső falak elrendezésében is változtatást igényelt.

Herczeg László hozzátette, december elején szeretnék lebonyolítani a költözést, és a hónap elején már ünnepi konferenciát is terveztek az épületbe. A kertészeti munkákra és a közlekedőutak kivitelezésére azonban már csak kora tavasszal kerül sor.

Az épületek már állnak, jelenleg a hiányosságok pótlását és a hibák javítását végzik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszadikán már fogad a jégpálya

Sopron - Már felállították a Káposztás utcában az aréna mögötti területen a műjégpálya csarnokát és… Tovább olvasom