Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Decemberben nyit az OBI

Kétmilliárdos beruházás alapkövét helyezték el, hetven munkahelyet teremtenek.

Sopronban, a Győri út környékén még az idén megnyíló OBI áruház nemcsak a város, hanem a nyugat-dunántúli régió otthonteremtő- és barkácsközpontjának szerepét töltheti be – hangzott el tegnap a multinacionális cég helyi alapkövének ünnepélyes letételénél meghívottak sokasága előtt. Mint azt Reiter László, az OBI hazai ügyvezetője hangsúlyozta: eddig a környékbelieknek Veszprémig kellett elmenniük, ha a „lakásból otthon" jelmondat jegyében szerették volna otthonukat formálni.

– A lakáskultúrát, a műszaki cikkeket, az építkezéshez, felújításhoz kapcsolódó termékeket és a kerti árucikkeket felölelő kínálattal összefüggésben azért is vagyunk Sopronban derűlátóak, mert a városban és környékén élőket házukra, otthonukra igényes, kertjüket szerető, szívesen fejlesztő és ápoló embereknek ismertük meg – hangsúlyozta a magyarországi vezető.

A helyi önkormányzat nevében Simon István alpolgármester üdvözölte a város újabb nagyszabású építkezését. Az áruház hetven új munkahelyet teremt, s komoly adóbevétel is várható.

A beruházó cég ügyvezetője, Gál Gábor érdeklődésünkre elmondta: a soproni OBI áruház 8750 négyzetméteres alapterületen épül fel, a költségek meghaladják a kétmilliárd forintot. A műszaki átadást októberre tervezik, s várhatóan december elején nyitják meg az áruházat.

Gosztonyi Miklós

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt intézményben lesz régi-új vezető

Öt soproni oktatási intézményben jár le július 31-én a vezetői-igazgatói megbízás. Az önkormányzat már kiírta a pályázatot. Pénteken éjfélig postázhatják jelentkezésüket azok a pedagógusok, akik szeretnék valamelyik intézmény vezetői székét elnyerni. A májusi közgyűlés nevezi majd ki a régi-új igazgatókat.

Tovább olvasom