Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 4°C Még több cikk.

Deák tér: Versenyfutás az idővel

Sopron - Versenyt futnak az idővel (és az időjárással) a Deák tér kivitelezői, ugyanis rohamosan közeleg az augusztus 15-i átadási határidő. A multifunkciós épület tetőzetét közben visszabontották, mert beázott.

Még tizenkét nap áll a fővállalkozó FÉSZ Zrt. és alvállalkozói rendelkezésére, hogy elvégezzék a Deák tér szerződésben rögzített felújítási munkálatait. A tér Csatkai és Pázmány Péter utcai része már majdnem kész, de a többi szakaszon bőven akad még tennivaló. Az azonban biztos, hogy a fővállalkozó által július 12-én vállalt részhatáridők (A FÉSZ továbbra is tartja a határidőt – Kisalföld, 2007. július 12.) egyike már nem teljesülhet, ugyanis a multifunkcionális épület beázott – kulcsrakész átadását augusztus 5-re ígérték –, ezért elrendelték a tetőzet visszabontását és ismételt szigetelését. A vízmedencék burkolása elkészült és az útépítők is jól haladnak.

– A multifunkcionális épület újraszigetelését a városi főmérnök, Keres Attila rendelte el – válaszolta a Kisalföld érdeklődésére Havas András, a fejlesztésekért felelős alpolgármester. – Arra, hogy beázik az épület, senki sem számított. A minőségből azonban nem engedhetünk. Naponta figyeljük és értékeljük a Deák tér rekonstrukcióját. Reménykedünk, s ha kell, segítünk, hogy a megjelölt határidőre elkészüljön.

– Szerdán rendeltem el az épület újraszigetelését – mondta Keres Attila. – Az esőzések következtében ugyanis beázott az épület. Először csak néhány négyzetméteren bontották fel, de nem találták a hibát, ezért vált szükségessé a teljes tetőfelület visszabontása.

A jövő héten ismételten leszigetelik, ezután háromnapos vízterheléses próba következik.

– Amennyiben nem lesz beázás, csak akkor lehet újra beburkolni. Ha sikerül kijavítani a hibát, akkor augusztus 15-re elkészülhet az épület – tette hozzá Keres Attila.

Egyelőre tehát még sok a „ha" a Deák tér körül. A UPC például még nem emelte szintre az aknáit, így bizony előfordulhat, hogy néhány helyen majd – miután már megtörtént a tér átadása – vissza kell bontani a járdákon a térburkolatot. Igaz, ezek a munkálatok nem tartoznak a szerződés tárgykörébe, s a szakemberek úgy döntöttek, inkább később kezdjék el, ne akadályozzák a tér egészének határidőre történő átadását.

Horváth Ferenc

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lúdtollak, páncélok és illatos fűszerek

Fraknó - Kalandos vártúrán vehettek részt családjukkal együtt azok a gyerekek, akik a Kisalföld… Tovább olvasom