Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Deák tér: Felújítják az iskola előtti teret is

Sopron - November 30-ig felújítják a Deák Téri Általános Iskola előtti teret, amely szerves része a Deák térnek. A parkosítással együtt az Arany János utca érintett szakaszát és a Gyóni Géza utcát is rekonstruálják.
A Deák teret ugyan még mindig nem vette át a város a kivitelezőktől – az esőzések újabb és újabb problémákat hoznak felszínre –, de a korábbi elképzeléseknek megfelelően felújítják a volt teológia előtti teret is, amely nem szerepelt a nagy rekonstrukcióban.Í

– A városvezetés által kitűzött határidő november 30 – válaszolta a Kisalföld érdeklődésére Kerekes Attila főmérnök. – Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a jelzett időpontig parkosítjuk ezt a részt is, a gyalogosok által kijárt irányban sétautak épülnek, s megújul körbe a járda is. Ezekkel a munkálatokkal párhuzamosan az útépítők is felvonulnak, hiszen az Arany János utca Csengery utcától a Gyóni Géza utcáig tartó szakasza teljesen tönkrement, szinte járhatatlan. Ezt a részt és a Gyóni Géza utcát is felújítjuk.

Amennyiben elkészül az iskola előtti rész is, akkor újul meg teljes egészében a Deák tér. A városi főmérnöktől azt is megtudtuk, a parkosítás és az útépítés várhatóan 25 millió forintba kerül. A kivitelezésre egyszerűsített közbeszerzési pályázatot írnak ki.
Kovács László, a Deák Téri Általános Iskola igazgatója már nagyon várja, hogy rendbe tegyék az iskola előtti teret.

– Ez a rész most a kutyások paradicsoma – fejtegette az igazgató. – A felújított téren kevesebben sétáltatják kedvencüket, viszont az iskola előtt annál többen. Közegészségügyi szempontból is rendkívül rossz a helyzet, ezért várjuk a gyerekekkel és a szülőkkel együtt, hogy felújítsák az előttünk lévő teret is.

Horváth Ferenc

Olvasóink írták

  • 1. csibi01 2007. november 11. 22:08
    „A MAI NAPIG IS ARRA VÁRUNK, HOGY FELÚJÍTSÁK, VÉGÜL IS A CIKKBEN NEM SZEREPEL, HOGY MELYIK ÉV NOVEMBER 30-IG KÉSZÜL EL.
    A Deák tér és az iskola közötti úttesten kb. 3 éve csak az történik, hogy a nap, mint nap kialakuló kátyúkat feltöltik, közlekedni rajta nem lehet. Már ideje lenne leaszfaltozni. Ezt már több, mint 3 hónapja megtehették volna, de semmi.
    Valószínű, hogy azzal mentegetőznek majd, hogy sajnos jön a fagy és nem tudnak semmit sem tenni, de amikor ezt az időpontot kijelölték, akkor is tudták jönni fog. Volt 2,5 hónapjuk, de nem csináltak semmit, akárcsak az elmúlt 1 évben.
    Az iskola előtti "téren", a szobor mellett örökösen egy öreg busz parkol (csak nehogy rászokjanak mások is)!!! Érdekes, hogy a hatóságoknak ez nem szúr szemet, de ha véletlenül nem veszünk parkolójegyet, azt gyorsan megtorolják.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fűtési megoldások: A gáz kényelmes, de továbbra is drága

Sopron - A fűtési szezon kezdete előtt annak jártunk utána, hogy a gázár-támogatási rendszer… Tovább olvasom