Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 19°C Még több cikk.

Deák tér: a játszótér már kész

Sopron - Szerda éjfélkor lejár a Deák tér átadásának határideje. A játszóteret már birtokba vették a gyerekek, a turisztikai központ is rég elkészült, a többfunkciós épület azonban kétségek merülnek fel. A FÉSZ szerint tartják a határidőt.
– Minden elkészül a tervezett határidőre, azaz ma éjfélig – mondta el a Deák téren Kelemen Ferenc, a kivitelező FÉSZ Zrt. vezérigazgatója tegnap, mikor arról kérdeztük, tartható-e a szerződésben rögzített augusztus 15. A téren sétálva kedden a játszóteret – és persze a turisztikai központot – valóban elkészültnek véltük, a közelmúltban beázott többfunkciós épület bizonytalanságfaktorát azonban meglehetősen magasnak ítéltük és a parkosítás is tartott még.

– Tizenötödikén délután bejárást tartunk a megrendelővel, azaz Sopron önkormányzatával – oszlatta el a kételyeket Kelemen Ferenc. – Ekkor végignézzük a tér épületeit és műtárgyait, felmérjük az esetleges javítási munkákat, feltárjuk a hiányosságokat. 21-én pedig már a finanszírozást bonyolító VÁTI Kht.-vel együtt sor kerül a műszaki átadásra is.

Kedden  még a multifunkcionális épület burkolását, valamint a szökőkutak és medencék megvilágításának beüzemelését végezték. – Este addig dolgozunk, ameddig a lakók nyugalmát nem zavarjuk a munkával – zárta Kelemen Ferenc.

A játszótér a Deák tér zöld szívének tűnt kedden. A gyerekek már napokkal ezelőtt birtokba vették az uniós normák szerint biztonságos, szép és kellemes időtöltést nyújtó parkot. Az anyukák, nagymamák és nagypapák egyetértettek, a város legjobb játszótere a Deák téri.


Cziráki Viktória

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamarabb érnek haza velük

Sopron és környéke - Sopronban is megjelentek az alternatív betegszállító vállalkozások. Azt… Tovább olvasom