Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Dávidnak kitárult a világ

Fertőd - Speciális biciklit kapott ajándékba a 19 éves fertődi Göndöcs Dávid. Az autista fiú számára a tandemkerékpárt a Vas-Villa’ Szakképző Iskola 17. családi kerékpártúrájának nevezési díjából ajánlották fel a szervezők.
– Korábban hallottunk arról, hogy egy vak fiúnak tandembiciklit ajánlott fel a Vas-Villa’-iskola a hagyományos kerékpártúrájának bevételéből – mondta Göndöcs Imréné. A fertődi édesanya rögtön felkereste a szervezőket, mondván, hasonló adománynak ők is örülnének. És az álom most valósággá vált. – Dávid autizmussal született, de igyekeztünk mindig, hogy érezze: teljes életet él – meséli Ildikó. – Írni-olvasni tanítjuk, sőt, iskolába jár és nagyon szeret biciklizni is. Eddig egy régi kerékpárt használtunk, amin csak én ülhettem előre, a kormányhoz, így Dávid csak a hátamat láthatta. Az új bicikli azonban hátulról kormányozható, így én hátra ülök, ő pedig nézelődhet és élvezheti a bringázás örömeit. Dávid nagyon erős jellem és hisz a gyógyulásában. Sokat ír nekünk, többnyire verseket és üzeneteket. Ezekben mindig „elmondja", ne aggódjunk érte, hiszen fel fog épülni. Remélem, segíti majd a bicikli, amit a több mint 1600 jó szándékú ember nevezési díjából, háromszázezer forintból vásároltak a szervezők.

Az új bicikli hátulról kormányozható, így Dávid előre ülhet. Fotó: Magasi Dávid
Az új bicikli hátulról kormányozható, így Dávid előre ülhet. Fotó: Magasi Dávid

– Dávid ajándékán kívül a soproni Erzsébet-kórház gyermekosztályát is megajándékoztuk százezer forinttal. Az osztály jelenleg egy ötmillió forintos újszülött-lélegeztető készülékre gyűjt, ebben segíti a biciklizők felajánlása – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Borossay György, a kerékpártúra szervezője. – Az évek során eddig a Vas-Villa’ pontosan egymillió forinttal tudta segíteni a kórházat a nevezési díjakból.

Olvasóink írták

 • 3. n./a. 2008. október 31. 14:52
  „Örülök hogy láttam ezt a cikket,mert segíteni kell a sérült embereken.”
 • 2. Judieee 2008. október 20. 14:51
  „Örülök neki, hogy ilyen jó helyekre került a nevezési díj. Csak így tovább. Én jövőre is indulok, hogy segíthessek!”
 • 1. judit41 2008. október 19. 12:50
  „Nagyon örülök mikor..ilyen cikket látok...vannak még jószándéku emberek...emberségükről....jelesre vizsgáztak!!!!
  Nagyon jó helyre került a kerékpár bár nemismerem a családot...de a fotó mindent elmond! További sok egészséget és szeretetet kívánok a családnak!!! Az adományozóknak pedig sok kitartást egészséget és emberséget!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ha sártól, rakománytól csúszik az út

Sopron és környéke - Az őszi betakarítások idején az utak, főutak is sárosak lesznek, s ha termény… Tovább olvasom