Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Darázscsípés: tragédia egy fertőrákosi kertben

Egy 48 éves helybéli férfi az édesanyja, a lánytestvére és a leánya szeme láttára halt meg darázscsípéstől.
Tragédia történt az egyik fertőrákosi szőlőskertben kedden délután: egy 48 éves helybéli férfi az édesanyja, a lánytestvére és a leánya szeme láttára halt meg darázscsípés következtében. A szüretelő férfi igen heves allergiás rohamot kapott, életét már nem sikerült megmenteni.

Szüretelt – Gyorsan bedagadt az egész mellkasa és a torka, belehalt a darázscsípésbe

– Sírva jött haza a férjem, nagyon megijedtünk. Rosszul vagy? Mi a baj? – kérdeztük tőle. – Akkor mondta, hogy szüretelés közben darázscsípésben meghalt a szomszéd, akivel együtt dolgozott – törölgette a szemét Makk Józsefné Marika néni. – Áldott jó ember volt, dolgos, aranyos.

– Reggel ő vitt ki bennünket a Volkswagen kisbusszal szüretelni – vette át a szót Makk József. – Jómagam csak annyit láttam, hogy összeesett. Mosdatták, hogy felélesszék, hoztak neki kalciumot is a darázscsípésre, de akkor már nem tudták a szájába adni. Megérkeztek a mentők, akik legalább negyven percig küzdöttek az életéért, mindhiába. A körzeti orvos is a helyszínre sietett, de sajnos ő sem tudott már segíteni. Csak a halál beálltát állapíthatták meg.

– Hosszú évek óta dolgozott mezőgazdasági munkásként pincészetünknél a szerencsétlenül járt férfi – mondta Farkas Lajos, akinek szőlőjében történt a halálos kimenetelű darázstámadás. – Korábban többször is előfordult, hogy megcsípte a darázs, de a mostani – ami a vállát érte – olyan heves allergiás reakciót váltott ki a szervezetéből, olyan gyorsan bedagadt az egész mellkasa és a torka, hogy még a kalciumtablettát sem tudták beadni neki. Nagyon sajnálom őt és a családját. Egy igen rendes, ügybuzgó és jó szakembert veszítettünk el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni borvidék: elégedett gazdák

Mennyiségre és minőségre is jónak ítélik az idei szőlőtermést a soproni borvidék gazdái. Tovább olvasom