Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Cukrosbácsi ijesztett Ágfalvára - Kislányokat próbált az autójába csábítani

A tört magyarsággal beszélő férfit nagy erőkkel keresi a rendőrség.

Tele van az ágfalvi iskola utcája délután a gyerekükre várakozó szülők autóival. A máskor önállóan hazajáró iskolásokért is jön valaki, nem látni egyedül sétáló gyereket a faluban. Mindennek oka egy ismeretlen férfi, aki több alkalommal próbálta autójába csábítani a kislányokat.

– Jaj, dehogy nyilatkozom, nagy a mi bajunk most. Sietek haza a gyerekekkel! – mondja egy nagymama, maga előtt terelve két unokáját. Mindenki siet biztonságos otthonába, ha meg is állnak, a fényképezőgép láttán rögtön elfordulnak.

A nyugodt falu békéjét alaposan felkavarta, hogy egy egyelőre ismeretlen férfi többször leszólította az iskolába igyekvő vagy onnan hazatérő kislányokat azzal, szívesen hazafuvarozza őket. A gyerekek okosan és bátran azonnal nemet mondtak, hátraarcot csináltak és elszaladtak. A szülők jelzése alapján pedig lépett az önkormányzat, az iskola és a rendőrség is.

Az iskola előtt sorakoznak a gyerekükre várakozó szülők autói. A máskor önállóan hazajáró diákokért is jön most valaki, nem hagyják egyedül sétálni a   gyerekeket a faluban. Fotó: N. M.
Az iskola előtt sorakoznak a gyerekükre várakozó szülők autói. A máskor önállóan hazajáró diákokért is jön most valaki, nem hagyják egyedül sétálni a gyerekeket a faluban. Fotó: N. M.

– Már az első eset után kihirdettük a gyerekek között, hogy nem szabad idegenekkel szóba állni, vigyázzanak magukra és egymásra, igyekezzenek együtt maradni, csoportosan közlekedjenek – mondja Csernus Gáborné, az iskola igazgatóhelyettese. A rendőrséggel is együttműködnek, tegnap a kapitányság egy munkatársa a gyerekeknek tartott előadást arról, mire figyeljenek, hogy viselkedjenek ilyen helyzetben, hétfőn pedig ugyancsak szakemberek bevonásával rendkívüli szülői értekezletet tartanak majd. Sok utcában összefogtak a szülők, felváltva mennek a gyerekekért.

– Felháborító és ijesztő, ami történt, ezer szerencse, hogy a gyerekek észnél voltak. Ágfalva, mivel határ menti falu, jó terepe lehet egy ilyen őrültnek, hiszen egyutcányira van a határ, bármikor megléphet – mondja egy anyuka.

Persze a rendőrség a határon túl is üldözhetné, már csak azért is, mert Burgenlandban is volt a közelmúltban hasonló sorozat, s az egyenruhások még ott is keresik a ˝cukrosbácsit˝.

A nyomozók két napja Ágfalván is nagy erőkkel nyomoznak a gyerekeket megszólító ismeretlen ellen, nem is örülnek a médiaérdeklődésnek, tartva attól, elijesztjük a keresett férfit. De több szem többet lát, segíteni pedig kötelesség. Tehát amit tudni lehet és szabad, azt elmondta Aranyos Gábor alezredes:

– Tört magyarsággal szólította meg a gyerekeket a férfi, aki hol piros BMW-ben, hol pedig szürke, régebbi típusú, tört hátuljú Peugeot-ban ült. Nagy erőkkel keressük, arra kérünk mindenkit, ha gyanúsat észlel, azonnal értesítse a rendőrséget. Fontos, hogy ha lehetősége van, jegyezze meg a rendszámát is – mondta el a bűnügyi osztály vezetője.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diplomaosztás a NYME Közgazdaságtudományi Karon - fotókTovább olvasom