Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Csúszni fog a kivitelezés kezdete?

Sopron - Telekkorrekcióra vár Sopronban a győri egyházmegyei hivatal, hogy építési engedélyhez jusson a Julianeum melletti területre, ahol új templomot hoznak létre. A kivitelezés csúszni fog.

A soproni Szent Margit-plébánia fölötti telken új templomot tervez a győri egyházmegyei hivatal. Az előkészületek már tavaly óta tartanak. A jelenlegi Julianeum plébániahivatalként fog működni.

– Szerettük volna, ha még az idén elkezdődhetne és be is fejeződhetne az új, kétszázhatvan négyzetméteres alapterületű templom alapozása, ám a napok múlásával egyre csökken ennek esélye – mondta Gábor Jenő, a győri egyházmegyei hivatal főépítésze. – A hátráltató ok a telekkorrekció: az új templom helyszíne egyelőre állami földterület, amelynek kezelője a Nyugdíjas Pedagógusok Otthona budapesti felügyeleti szerve. Információink szerint ez a budapesti minisztériumi ellátó szervezet továbbította ugyan a telek hasznosítására vonatkozó igényünket a Kincstári Vagyonigazgatóságnak, de a döntés késik.

A tulajdoni lap hiányában viszont nem is tudjuk benyújtani a végleges építésiengedély-kérelmünket. Csak ezzel párhuzamosan foghatnánk a kiviteli tervek elkészíttetéséhez, illetve a szakhatósági dokumentumok beszerzéséhez, ami szintén időigényes feladat. Ezért a mintegy 250 milliós építkezés úgy tűnik, eleve csúszással fog kezdődni.
Ha elkészül az Alsó-Lövérek új temploma, a Julianeum plébániahivatalként működik tovább.

Gosztonyi Miklós

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előre lehet időpontot kérni az okmányirodába

Sopron - A soproni okmányiroda maga a Balkán. Ebédidő 13 óráig. A dolgozók 13 óra után esnek be -… Tovább olvasom