Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

Csúcstechnika az orvoslásban

Sopron - A vasárnapig tartó ultrahangnapokon kiemelt téma a daganatos betegségek műtétjeinek utókezelése, a hasnyálmirigyrák, a szívizombetegségek kimutatása, terápiája.

A legkorszerűbb orvosdiagnosztikai berendezések kiállításával és tudományos programmal megnyitották a vasárnapig tartó 23. Soproni Ultrahang Napok rendezvénysorozatát a Hotel Lövérben.

– Az idei ultrahangnapokon kiemelten foglalkozunk a daganatos betegségek műtétjeinek utókezelésével, a hasnyálmirigyrákkal, a szívizombetegségek kimutatásával, terápiás lehetőségeivel. A modern diagnosztikai képalkotó eljárások idei seregszemléjén ötszáz szakember vesz részt az ország minden tájáról – összegzett dr. Baranyai Tibor, a soproni kórház főigazgató főorvosa, az ultrahangnapok kezdeményezője és főszervezője. – Nemcsak radiológusok, hanem nőgyógyászok, kardiológusok, sebészek, belgyógyászok is átfogó képet kapnak a modern képalkotó eljárásokról. A spektrum igen széles, hatvan orvosdiagnosztikai berendezéseket gyártó, illetve kereskedő cég képviselteti magát Sopronban. A kiállított készülékek – amelyeket az orvosok vizsgálati alanyokon ki is próbálhatnak – napjaink csúcstechnológiáját képviselik, árfekvésük 10–50 millió forint közötti. E berendezések a szív, más belső szervek, ízületek érdemi állapotvizsgálatára képesek. Megelőző szűrőszerepük is fontos, különösen a kezdeti ér- és daganatos betegségeknél, sőt, velük az agy ereinek diagnosztizálása is lehetséges. Az évenkénti soproni szakmai összejövetelnek is köszönhetően elmondhatjuk, a soproni kórház ultrahang-diagnosztikája a topon van, a fejlesztések pedig folyamatosak.

Dr. Baranyai Tibor és a Budapestről érkezett dr. Jászberényi Miklósné egy 50 millió forintos multifunkciós ultrahangkészüléknél.
Dr. Baranyai Tibor és a Budapestről érkezett dr. Jászberényi Miklósné egy 50 millió forintos multifunkciós ultrahangkészüléknél.

Ezúttal egy több mint tizenkétmillió forintba kerülő, laptop típusú, a nem mozgatható beteg ágyához vihető ultrahang-berendezést szeretnénk beszerezni, amely az intenzív osztályon – és a sürgősségi diagnosztikában – is használható.


Könyvbemutató és fotókiállítás

Az ultrahangnapok keretében mutatták be a Hotel Lövérben a Tünetorientált radiológia című könyvet, amelynek egyik társszerzője dr. Baranyai Tibor. Kísérőprogramként Vadon Gábor professzor legszebb természetfotóiból nyílt kiállítás. 

Olvasóink írták

 • 2. Csabazs 2009. október 12. 06:45
  „Intel!
  Egy kicsit elvetetted a sulykot!

  Tévedsz! Nincs heti milliós nagyságrendű hálapénz, de még a magánpraxisban sem jön be ennyi(kivétel a plasztikai sebészet)
  Miért általánosítasz minden orvosra?
  Igen vannak korrupt orvosok, de ez nem is jó kifejezés,inkább azt mondanám természetesnek veszik a paraszolvenciát!

  A legtöbb soproni orvos nagyon rendes, s ezt tapasztalatból mondom,hidd el!
  Még soha sem éreztette velem egyetlen orvos sem a kórházi kezeléseim során, hogy pénzt vár.Nem is adtam, s mégis tisztességesen és rendesen láttak el!”
 • 1. Intel 2009. október 11. 13:54
  „Én arra lennék kiváncsi, hogy ezt a 50millió Ft-ot mennyi idő alatt szerzik meg a korrupt orvosok...
  Mivel véleményem szerint heti milliós nagyságrendű hálapénz kifizetések történnek meg kórházanként...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Presztízs-díjasok a gazdaságról

A Kisalföld és a Presztízs-díjas Sopron Bank Zrt. kerekasztal-találkozót szervezett a pénzintézet… Tovább olvasom