Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Csonak András: Muszáj, hogy szeressenek !

Közel három évi hallgatás után megjelent Csonka András legújabb, a sorban negyedik nagylemeze, a „Ha szerelem nincs, nincs boldogság” című album, amit a kedvelt művész országos médiaturnén népszerűsít.
– Tényleg nincs boldogság szerelem nélkül? – kérdeztük a hétfőn este Sopronban járt Csonka Andrást.

„A fellépések közben és után hatványozottabban tapasztalhatom meg az emberek szimpátiáját. És ennél nincs jobb érzés.
– Persze, hogy van! Itt vagyok példának én, momentán nem vagyok szerelmes, ugyanakkor boldognak érzem magam. De a lemez címadó dalának mégis ezt választottuk, nem is elsősorban mi, készítők, hanem az az ötvenfős csoport, a „szűz fülek", akiket felkértünk a dalok tesztelésére. Egyébként nem csupán „romantikus andalgás a tengerparton" érzésű nóták vannak a lemezen. A szerelem arról is szól, hogy elhagytunk valakit, hogy megcsaltak bennünket, hogy hibákat követünk el...

– Csonka Andrást először mint színészt ismerte meg a nagyérdemű, de úgy tűnik, egyre fontosabbá vált számára a zene...
– Most, hogy megjelent az új lemez, legszívesebben minden házba bekopogtatnék, csakhogy elbeszélgessek róla az emberekkel. Tényleg fontos ez nekem, de persze én így is színész maradok. A zenében ismerem a saját korlátaimat, tehát csak olyan dalt választok – legyen az új vagy feldolgozás –, ami az adottságaimhoz passzol.

– Nem elégítette ki a színpadi siker?
– Az az igazság, nekem lételemem, hogy szeressenek az emberek. Az éneklés ezt közvetlenebbül adja meg. A fellépések közben és után hatványozottabban tapasztalhatom meg az emberek szimpátiáját. És ennél nincs jobb érzés.

– A reflektorfényben lévők magánélete mindig is érdekelte az újságolvasókat. Hogy viszonyul azokhoz a sajtóhírekhez, amik kiteregetik az intim szféra titkait? Gondolok például arra, ami Alfölddel Róberttel és Csere Lászlóval történt.
– Igyekszem megérteni az embereknek ezt a fajta kíváncsiságát, éppen ezért általában nyílt vagyok az újságírókkal szemben is. De van egy határvonal, ami mögé már nem engedhetem be a nyilvánosságot, mert akkor én megszűnnék én lenni... Velem egyébként mindig korrekt volt a sajtó, ezért azt nem is gondolom, hogy bárki is lehozna egy álinterjút. A másik oldalról nézve úgy vélem, sokan a sztárallűrjeiktől már nem is látják, hogy a sajtó mennyit tett a népszerűségükért. Azt is figyelembe kell venni, hogy bizonyos intimitások napvilágra kerülésével mit veszít például egy színész. Lehet, hogy irodalmi szerepek megformálásában válna hiteltelenné...

Szóval én igazából azt mondom, a médiának is azt kellene néznie, ki, mit tett le az asztalra, s nem azt, mit csinál a hálószobájában. Az erkölcsi értékeket tiszteletben kellene tartani, de hát Magyarországon egyelőre a demokrácia még nem hordozza magában a toleranciát is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Támadtak a szurkolók

A fiatal rendőr gerincsérülést, egy segíteni akaró férfi szilánkos lábszár- csonttörést szenvedett a… Tovább olvasom