Kisalföld logö

2018. 10. 17. szerda - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Csollány Szilveszter is a halhatatlan magyar tornászok között

Az egyaránt olimpiai, világ- és Európa-bajnok Csollány Szilveszter, valamint Ónodi Henrietta került be a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) Halhatatlanjainak Klubjába.

Csollány és edzői, valamint Ónodi korábbi trénere kedden, Budapesten vették át azokat a díszokleveleket, amelyeket a magyar és a nemzetközi tornasportban elért kimagasló eredményeik elismeréseként nyújtott át Magyar Zoltán, a MATSZ elnöke, és Sasváry László, a Halhatatlanok Klubjának vezetője.

"Ahogyan egyre idősebb lettem, mindig a nálam a fiatalabbak váltak példaképemmé. Fantasztikus érzés volt, hogy az utánam következők olimpiai sikereit nézőként láthattam" - utalt Csollány és Ónodi eredményeire a szintén ötkarikás bajnok Magyar Zoltán.

A 2000-es sydneyi olimpián gyűrűn aranyérmes soproni Csollány Szilveszter úgy fogalmazott, megérte a sok edzés, mert most nevelőedzőjével, Szólás Nándorral együtt bekerült a Halhatatlanok Klubjába.

"Arra emlékszem, hogy imádtam erősíteni, és mindig a lehető leghamarabb akartam megcsinálni azt, amit az idősebbektől láttam" - mondta a 41 éves, 2002-ben Debrecenben vb-aranyat nyert tornász, aki arra a kérdésre, hogy mikor látta legutóbb az olimpiai aranyat érő gyakorlatát, úgy válaszolt: "múlt szombaton egy kocsmában".

Csollány Szilveszter a nyugatmagyar.hu érdeklődésére hozzátette, ez a díjátadó egy ünnepélyes alkalom volt, amikor  a Magyar Torna Szövetség elismerte teljesítményét, ám úgy érzi, ettől ˝nem lett sokkal több˝.

˝A valódi felejthetetlen pillanat az volt, amikor az olimpiai győzelemmel ezreknek okoztam örömet˝ - fogalmazott a tornász.


Az 1992-es barcelonai játékokon ugrásban győztes Ónodi az Egyesült Államokban él, így nem volt jelen, helyette Unyatyinszki Mihály nevelőedző vette át a díjat, aki - feleségével, Unyatyinszkiné Karakas Júliával együtt - szintén bekerült a Halhatatlanok Klubjába.

Ugyancsak díszoklevelet kapott a Csollány edzésében később szerepelt Limperger István és Vereckei István, valamint életmű kategóriában Lukács József, a Békéscsabai TC korábbi elnöke, a női válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

"Tulajdonképpen most a 2010-es díjakat adtuk át, mert tavaly technikai okokból elmaradt az ünnepség, de természetes még az idén megtartjuk a 2011-es díjátadót is" - mondta Sasváry László.

Olvasóink írták

 • 3. ursula 2011. május 26. 10:18
  „Íme a májusi Csollány hír......”
 • 2. bogote 2011. május 24. 22:58
  „Annyira azért nem nagy! Voltak nála nagyobbak is akik jobban megérdemelnék!”
 • 1. bobo 2011. május 24. 21:55
  „Csak nem ő volt az ötletadója a legújabb őrületnek?

  http://planking.postr.hu/

  :-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra ellenőrzik majd az osztrák határt

Ideiglenesen visszaállítják a határellenőrzést Ausztria teljes határszakaszán, így a magyar-osztrák… Tovább olvasom