Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

Csollány Szilveszter: esővíz-elvezetést a Jánostelepre!

Sopron-Jánostelep - Aláírásgyűjtésbe kezdtek a Jánostelepen élők - köztük Csollány Szilveszter - hogy az önkormányzat a lakóövezetben oldja meg a csapadékvíz-elvezetést. A lakók életét megkeseríti a sár és a gödrök. Azonban az ingatlanok eredeti tulajdonosa vállalta az infrastruktúra kiépítését.

Az egykori olimpiai bajnok, a Jánostelepen élő Csollány Szilveszter kereste meg szerkesztőségünket lakókörnyezetének problémájával. Az utóbbi években látványosan fejlődő városrészben szinte egyáltalán nincs megoldva az esővíz-elvezetés, így a csapadék – engedve a gravitációnak – végighömpölyög az utcán és elönti az alacsonyabban fekvő házak kertjét. – Tavaly augusztusban volt egy nagyobb esőzés, akkor kijött az alpolgármester, majd látványosan kiszórtak egy-két kocsi murvát, amivel betömködték az utak gödreit – mondta el Csollány Szilveszter. – A lakók maguk rendezik a házaik előtt az utakat, aminek következtében az teljesen egyenetlen lett. Mivel nem tudni, később hol lesz a megépülő út szintje, több centis szintkülönbségek lettek rajta. Esőben a kukásautó, vagy a posta végig sem tud menni rajta.

A lakók egyöntetűen állítják: sürgős megoldást kíván az ügy. Ennek érdekében aláírásgyűjtést kezdtek, melyben kérik a soproni önkormányzatot, építsenek aszfaltos utat a Jánostelepen. – Egyre többen építkeznek, például a Szajkó utca java része már beépült, ezért is érthetetlen, miért nem tesz valamit a hivatal – tette hozzá Csollány Szilveszter. – Ha már az út megtervezésében és megépítésben nem számíthatunk az önkormányzatra, legalább az esővíz-elvezetésben segítséget nyújthatnának, hogy ne ázzanak el évente számtalan alkalommal az itt élők. Évente több tízezer forintos építményadót fizetünk, elvárható lenne, hogy ebből a mi életszínvonalunkat emeljék.

- Belterületbe vonáskor a terület- és ingatlantulajdonosok nyilatkozatban vállalták, hogy az infrastruktúra - csatornahálózat, csapadékvíz-elvezetés, út és járda, közvilágítás - kiépítésének költségét maguk finanszírozzák - válaszolta a felvetésre Kuslics Balázs, az önkormányzat sajtószóvivője.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. sportos 2008. november 07. 11:23
  „Jójó! Mindenkinek lenne valami javítani valója, vagy hiányossága, de kérdem én, miért is HÍR?”
 • 25. HKI 2008. november 06. 11:58
  „Andersen ! Teljesen egyetértek veled! nem függ össze a probléma azzal, hogy Csollány Szilveszter olimpiai bajnok , avagy sem. Ott Ő is egy lakó, aki ugyanúgy igényli , hogy út legyen mint az utcában lakók valamennyien. Nincs külön út neki , az út az ottlakóké! A Bajnok utcáról csak azért nem írtak , mert ott mindenki boldog út nélkül és nem ad hangot a problémájának, pedig ott is lenne mit kifogásolni !”
 • 24. joco1azigazi 2008. november 06. 06:12
  „Nem szoktam megköszöni ha valaki igazat ad nekem, de "Töled :"m 2008.11.05. 20:49" dicsérettel is felérö .”
 • 23. m 2008. november 05. 20:49
  „Joco1, kivételesen igazad van!:)”
 • 22. bogote 2008. november 05. 17:28
  „Igen GI, de nem Ő az egyetlen olimpiai bajnokunk. Az a visszataszító, hogy idejött sopronba és elvárja , hogy kinyalják a fenekét. Vannak Nálánál nagyobb spotolók akik nem ilyen nagy arcúak!!”
 • 21. joco1azigazi 2008. november 05. 09:51
  „G: azért ne légy annyira oda az olimpikai bajnokokkal.Tudod mostanában ök csak kékfényben szerepelnek. ja és az, hogy ö o.bajnok nem jogositja fel arra amit a sima ember sem "csinálhat" ill.kaphat meg. Érted: ne a cimmel gyere, Jó? ja és kedvenced mostanában igancsak a bulvár média "kiemelt" szereplöje.”
 • 20. Sehovasoha 2008. november 04. 19:58
  „Kell a népszerüség Csollány ur? A tornacsarnokot is ki tetszett fizetni, a vizelvezetést is ki lehet birni!”
 • 19. G.I 2008. november 04. 19:22
  „bogote!!!

  Csollány Szilveszter a kis hazádnak olimpiai bajnoka!!
  Képbe vagy mi is az az olimpia ?
  Az Olimpiai játékok egy nemzetközi, több sportágat magába foglaló eseménysorozat!!!!
  Remélem tudtam segíteni:))))”
 • 18. kriszkrosz 2008. november 04. 19:14
  „Javasolni kellene Szilas Úrnak, hogy ragadjon ásót, csákányt...és kezdjen neki.
  Az eszem áll meg ezektől a sztárocskáktól.......ha valami gáz van, vagy akad egy kis probléma, sírnak, mint a fürdős k...vák!!!!
  Tessék körülnézni és példát venni a "hétköznapi" emberekről! Ők is szenvednek sok mindentől (esővíz, rossz utak, parlagfű...stb) és kénytelenek elviselni, vagy sk. tenni ellene.”
 • 17. Feri1 2008. november 04. 18:59
  „Nem ott csinálták meg a tavalyi esők után egy nagyon hosszú út alapját árokkal együtt?”
 • 16. Intel 2008. november 04. 18:53
  „Szólj Simonnak, majd megoldja...
  7 milliárdból fog jutni oda is:)”
 • 15. T.Kathlen 2008. november 04. 18:19
  „Kedves Szilveszter!
  Az Önök lakóparkja csak pár éve alakult.Tómalom nagyon régi ,én 20 éve tavasztól őszig ,2 éve egész évben itt lakom.Az üdülő adót kezdetektől (tehát nem pár éve,lényegesen több éve )fizetjük.3 évvel ezelőtt gumicsizmával a táskámban közlekedtem,amit a buszmegállóban vettem át,lévén én egyszerű dolgozó létemre busszal és nem kocsival közlekedem munkahelyemre.Azóta ha aszfaltos utunk nincs is,de sár nélkül eljutok a buszmegállóba.Közvilágitásunk is lett pedig évtizedekig nem volt,elem lámpával közlekedtünk.Az üdülő adót is eltörölték.(igaz csak nem rég sikerült kivitelezni.)Digi tévénk és internetünk is van.
  Kérem Szilveszter türelem,türelem.Azt hiszem Sopron legtöbb utcája beszámolhat valami súlyos hiányosságról.Hiányosság sok van,pénz viszont kevés.De ezzel együtt nem cserélném el kicsi házamat soproni aszfaltos uti házra.De ha ön igen,biztosan talál cserepartnert. Tisztelettel :Kathlen”
 • 14. soproni 2008. november 04. 17:00
  „Miért is baj az,ha valaki tenne valamit a környezetéért? Miért is baj az,hogy ő nem névtelenségbe burkolózva az internet segítségével csupán a hozzászólás adta lehetőséget kihasználva ad hangot a problémáknak? Egyáltalán kinek-mi köze más magánéletéhez? Ez itt nem egy pletykarovat! Ja és nem ismerem Cs. Szilvesztert!”
 • 13. Andersen 2008. november 04. 15:55
  „Kedves Hozzászólók!

  valószínűleg nem az önkormányzat fogja megoldani a csapadékvíz elvezetését, és önerő kell az ottlakóktól. Csollány Szilveszter viszont próbálkozik, miért is ne? és nem kellene itt belekeverni a sportolói múltat,pláne negatív értelemben, meg a magánéletét! Bezzeg amikor a dobogó legfelső fokán állt és olimpai bajnokként ünnepeltük, ugye jó volt elmondani, hogy soproni születésű! Ne keverjük össze a dolgokat!”
 • 12. bogote 2008. november 04. 14:55
  „Kedves Bajnok utca majd akkor irnak a Ti utcátokról ,ha ott is lakni fog egy Csollány Szilveszter. Egyébként ki ez a Csollány? Csak azért mert ide jött Sopronba azt gondolja hasra fog mindenki esni előtte? Undoritó amilyen nagyképű pofával végigvonul az utcán!!”
 • 11. bb100 2008. november 04. 12:57
  „smjv!!!

  Már a nevet sem tudod lemásolni....

  Mi köze ahoozz a telek és a ház méretének hogy nincs megoldva a csapadékvíz elvezetés???
  A csapadékvíz elvezetésnek mi köze ahhoz, hogy elhagyta e a volt családját vagy sem ???? Amúgy az új családjával él Jánostlepen...

  Csizmás! Jó ötlet.”
 • 10. FREDDY/S 2008. november 04. 11:50
  „Nincs új a nap alatt. Nekünk csak 53 évig volt földút a házunk előtt. Az útépítés pedig nagyon egyszerű, előírják, hogy az út szintjéhez kell a kapubejárót igazítani, az utcánban csak egy üres telek volt. Ezért a 30-éves járda alacsonyabban van az út szintjétől, pedig a szabvány fordítva írja elő, nermde...”
 • 9. mindigatutit 2008. november 04. 09:29
  „nálunk az ágfalvi lakóparkban is úgy adták a telkeket,hogy ár + 250.000ft/telek az útra.igaz,hogy mikor be lett fizetve onnantól kezdve még jó 1-1.5 év eltelt mire lett út,de lett!
  SZilveszter,van egy rossz hírem.ezt nem fogja megcsinálni az ök,ha valamit akartok csak saját magatokra számíthattok.sok sikert”
 • 8. Csizmás 2008. november 04. 09:21
  „sokat gondúkottam, hun nyissak gumicsimma bótot.
  a´sszem mán tudom!”
 • 7. Lobo 2008. november 04. 09:18
  „Nem igazán értem ezeket a lakópark-lakókat, hogy egyáltalán minek költöztek oda. Se út, se közellátás (bolt, stb), mire számítottak? Hogy majd ők odaköltöznek és mennek utánuk a szolgáltatók meg hirtelen út nő a semmiből, mikor még a belváros útjaira sincs elég pénz?
  Ez ugyanolyan butaság, mint amikor valaki milliókat fizet egy házért, amit még el se kezdtek építeni. Ágfalván is a lakóknak kellett összedobni az utat meg a közvilágítást, Jánostelepen se lesz másként.”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pannon Ősz: Ínyenc programok Burgenland 22 településén

Pannon Ősz Burgenlandban – a természet kincseinek dicsérete címmel ismét kulináris programokra… Tovább olvasom