Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Csollány most a sörkultúra bajnoka szeretne lenni

Újabb kihívás elé néz Csollány Szilveszter olimpiai bajnok tornász. A Sztárok a jégen verseny után a sörkultúra bajnoka szeretne lenni.
Vasárnap kóstolással, sörtörténelmi bemutatóval, látványos kiállításokkal, koncerttel ünneplik Szent Arnold napját a Budai Várban. A sörkultúra bajnoka versenyre nevezett Csollány Szilveszter is.

– Aktív sportoló koromban bejártam a világot, s megkóstoltam a jellegzetes söröket, s nyugodtan mondhatom, a magyar sörök kiválóak – mondotta még Sopronban, a felkészülés utolsó előtti napján Szilas. – A verseny persze nem arról szól, hogy ki tud több sört meginni – ebben még dobogós helyre sem pályázhatnék –, hanem arról, hogy ki mit, mennyit tud arról a kultúráról, amely a sörhöz, a sörgyártáshoz kapcsolódik. Már jó ideje készülök a versenyre, de nyilván a helyben szerzett információk is sokat segítenek majd. Mint minden megmérettetésen, ezen is nyerni szeretnék, de majd kiderül, hogy valójában mennyit is tudok.

Szent Arnold legendája

Szent Arnold a legenda szerint segített az európai pestisjárvány leküzdésében azzal, hogy víz helyett sörivásra buzdította az embereket. Az egykori szerzetes jól tudta, hogy a főzött sörben már nincs jelen a vízben terjedő kór. Ilyen és hasonló tények tudói mérhetik össze tudásukat június 24-én, hogy kivívják a sörkultúra bajnoka elismerést az első alkalommal megrendezett Szent Arnold-napon.

Horváth Ferenc

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Létszámleépítés és új adó várható

Várhatóan tizennégy alkalmazottat bocsát el a fertődi önkormányzat. A képviselők a mai közgyűlésen… Tovább olvasom