Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 09. 03. csütörtök - Hilda

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Sopron hírei, soproni hírek > Csokoládé világ Sopronban: a Harrer csodás csokoládéműhelye

Csokoládé világ Sopronban: a Harrer csodás csokoládéműhelye

A Harrer igazi cukrász dinasztia, impozáns kávéházzal, és csokoládéüzemmel a Soproni Ipari Parkban. A csokoládéműhelyről, a családról és a sikerekről Harrer-Abosi Beatrix tulajdonos beszélt a kisalfold.hu-nak.

kisalfold.hu - 2010.09.17. 09:21
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

"Már férjem nagyszülei is a cukrászmesterséggel foglalkoztak, s a hivatás apáról fiúra öröklődött, cukrászmesterek sora röpítette magasba a család hírnevét. Az első családi cukrászda Mattersburgban, közel fél évszázaddal ezelőtt nyílt, s 14 éve jött a közös ötlet, hogy Magyarországon nyissuk meg első cukrászdánkat, amelyet két évvel később újabb követett" - idézte fel a kezdeteket Harrer-Abosi Beatrix.

Az új, soproni Harrer üzem tavaly nyáron nyitott. "Úgy gondolom a legszebb része a cukrászatnak a csokoládé, arról nem is beszélve, hogy már nem csak olyan termékeket gyártunk, amelynek 24 óra az eltarthatósága, hanem akár több hétig is őrzi kiváló minőségét" - emelte ki Harrer-Abosi Beatrix.

Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda

Harrer Chocolat Kft. 9400 Sopron Faller Jenő u. 4. Tel./Fax +3699/505-904
Nyitva tartás
H-Szo: 7.30–19.30
V: 9.00–19.30

Kóstoltatási időpontok
Hétfőtől-Vasárnapig 10.00 és 14.00 órakor
Időpont egyeztetés miatt az alábbi elérhetőségeken jelentkezzenek:
office@harrerchocolat.com
Tel. +3699/505-904

Csokoládékóstoló ára
Felnőttek részére: 1990 Ft/fő
Gyermekeknek 15 éves korig: 1490 Ft/fő
Az új műhely másik érdekessége a csokoládékóstolás és bemutató, amely közelről s távolról is vonzza az édesség és a különleges receptúrák kedvelőit. Vagyis a manufaktúra olyan épülettel bővült, ahova nem csak egy gyors kávéra futnak be a vendégek, hanem hosszabb időt töltenek el baráti társaságok.

A Harrer műhelyben minden kézzel készül: a csokoládé és a sütemények is. A minőségi csokoládé Belgiumból, Franciaországból, Svájcból és Olaszországból érkezik. Ennek előnye, hogy a manufaktúra több helyről vásárolhatja az alapanyagot, így a minőség mindig kifogástalan, és a választék széles.

"Forró csokoládét, bon-bonokat, trüffeleket, táblás csokoládét készítünk. Ízesítjük is a termékeket: magvakkal, aszalt gyümölcsökkel, fűszerekkel. Aromát nem használunk, csak természetes alapanyagokat, hiszen ezekre a termékekre, a különlegességekre is van igény."A különlegességeket Harrer-Abosi Beatrix és férje kísérletezi ki, választja ki az alapanyagokat és készíti el.

A soproni műhely 2009-ben épült, Harrer-Abosi Beatrixtól azt kérdeztük, miért döntöttek a beruházás mellett épp abban az időszakban, amikor mindenki, mindenhol válságról beszélt. "Nagy álmunk volt a műhely, s most érett meg a családban az elhatározás. A válságról pozitívan tudok beszámolni: a családok lehet, hogy nem cserélnek autót, nem nyaralnak külföldön, de egy-egy hosszú hétvégére megengednek maguknak egy kis luxust. Elfogyasztanak egy szelet tortát, fagylaltkelyhet, csokoládét. Tisztában vagyunk azzal, hogy luxusterméket gyártunk, s termékeink nem juthatnak el minden családhoz."

A Harrer egyedülálló élményvilága betekintést enged a csokoládégyártás kulisszatitkai mögé. A műhely szerves része egy csodálatos panorámával bíró kávézó és cukrászda is, ahol a helyben készített sütemények mellett egy finom forró kávé illata is maradásra csábít.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

123 következő >> végére >>> 30 hozzászólás
Moderálásra küldöm 30. Sopron-Berlin 2010.09.23. 11:29

?rdekes olvasni, hogy a Milka csokoládé milyen sikert fut be, de.............

10dkg Milka csokoládéban 19 kockacukor mennyiségü cukor van.
a zsirokról és a kalóriaszámról ne is beszéljünk.
egy snickersben 10 kockacukor mennyiségü cukor van.

minnél magassabb a kakaótartalma egy csokoladénak, mit pl. Lindt, Varlhona, Hachez márkák, annál kevesebb cukor van bennük, úgyhogy többet szabad megengedni belölük magunknak.

meg fogom a Harrer manufakturát látogatni a közeljövöben.

29.
Egy manufaktúrás csokoládét egy gyári termékkel, mit a Milka összehasonliotani elég vakmerö.
Nem hiszem, hogy Harrerék csokoládéjának fejlödnie kell olyan tömegáruhoz képest, mint a Milka.

Moderálásra küldöm 29. Tama 2010.09.22. 10:10

28.: Egyél akkor Tibi vagy Boci csokit hátha megtudod enni azokat. Igazad van nemá hogy egy milkához hasonlitsunk egy harrer csokit, azért még a harrer nemér fel a milkához.
Szép, jó, de nem a magyarnak ezt azért lássuk be.
Azért egy 300g-mos milka, a kekszes azért az veri a mezőnyt. A harrernek ehez még sokat kell fejlődnie.

Moderálásra küldöm 28. bogote 2010.09.20. 22:42

Naneám, hogy egy milkához hasonlits egy harrer csokit! Aza milka már egy unalom, meg sem birom enni nem tudom mit imádtok rajta. Hiába olcsóbb ha ehetetlen .Vagy éppen ezért?

Moderálásra küldöm 27. c77 2010.09.20. 14:17

Szia Bea!
Sok sikert kivánok!!!

Manci néni Fia

Moderálásra küldöm 26. arli 2010.09.20. 10:38

Szerintem a Walzer cukrászda sem a turistáknak van. Megfizethető és finom a sütijük.
A fagyiról meg ne is beszéljünk. Az is finom volt hiszen már hideg van hozzá és csak 100,- Ft volt egy gombóc, és ugyan akkora adag, mielőtt valaki fanyalog, mint máshol.

Moderálásra küldöm 25. lakoss1 2010.09.20. 09:15

wicca,őslakosoknak?? a Hoffer,és Hoffman volt...

Moderálásra küldöm 24. intar 2010.09.20. 09:13

Nos! Az árakról nem érdemes szólni ,hiszen mindenki a pénztárcája szerint válogat. A többi pedig ízlés dolga tehát szubjektív. Viszont ha manufaktúra akkor a sütemény ne legyen olyan mint a nagyüzemi tömegtermék.

Moderálásra küldöm 23. wicca 2010.09.19. 22:18

egyetértek kellner 71-el, amit leírt tökéletes igaz, a sütik ízét, méretét és árát illetően. de ha bele gondolunk, nincs is már sopronban igazi soproniaknak való cukrászda, a belvárosiak mind a turistáknak és bevásárló turistáknak szólnak. vagy valaki ismer még őslakosoknak való cuki helyet?:)))

Moderálásra küldöm 22. Outsider 2010.09.19. 19:37

Bocs...az előbb Kellner71-el értettem egyet..:)

Moderálásra küldöm 21. Outsider 2010.09.19. 18:21

Bizony, pontosan így van! ..és a füst felemlegetése sem pusztán fanyalgás, hanem egyszerűen élménybeszámoló. ..és ha az Illetékesek füléhez is eljut, talán építő kritika is lehet...a pénzünkért ugyanis szeretünk Itthon is Minőséget kapni!!!


30 hozzászólás123 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...