Kisalföld logö

2016. 06. 25. szombat - Vilmos 22°C | 32°C

Csokoládé világ Sopronban: a Harrer csodás csokoládéműhelye

A Harrer igazi cukrász dinasztia, impozáns kávéházzal, és csokoládéüzemmel a Soproni Ipari Parkban. A csokoládéműhelyről, a családról és a sikerekről Harrer-Abosi Beatrix tulajdonos beszélt a kisalfold.hu-nak.

"Már férjem nagyszülei is a cukrászmesterséggel foglalkoztak, s a hivatás apáról fiúra öröklődött, cukrászmesterek sora röpítette magasba a család hírnevét. Az első családi cukrászda Mattersburgban, közel fél évszázaddal ezelőtt nyílt, s 14 éve jött a közös ötlet, hogy Magyarországon nyissuk meg első cukrászdánkat, amelyet két évvel később újabb követett" - idézte fel a kezdeteket Harrer-Abosi Beatrix.

Az új, soproni Harrer üzem tavaly nyáron nyitott. "Úgy gondolom a legszebb része a cukrászatnak a csokoládé, arról nem is beszélve, hogy már nem csak olyan termékeket gyártunk, amelynek 24 óra az eltarthatósága, hanem akár több hétig is őrzi kiváló minőségét" - emelte ki Harrer-Abosi Beatrix.

Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda

Harrer Chocolat Kft. 9400 Sopron Faller Jenő u. 4. Tel./Fax +3699/505-904
Nyitva tartás
H-Szo: 7.30–19.30
V: 9.00–19.30

Kóstoltatási időpontok
Hétfőtől-Vasárnapig 10.00 és 14.00 órakor
Időpont egyeztetés miatt az alábbi elérhetőségeken jelentkezzenek:
office@harrerchocolat.com
Tel. +3699/505-904

Csokoládékóstoló ára
Felnőttek részére: 1990 Ft/fő
Gyermekeknek 15 éves korig: 1490 Ft/fő
Az új műhely másik érdekessége a csokoládékóstolás és bemutató, amely közelről s távolról is vonzza az édesség és a különleges receptúrák kedvelőit. Vagyis a manufaktúra olyan épülettel bővült, ahova nem csak egy gyors kávéra futnak be a vendégek, hanem hosszabb időt töltenek el baráti társaságok.

A Harrer műhelyben minden kézzel készül: a csokoládé és a sütemények is. A minőségi csokoládé Belgiumból, Franciaországból, Svájcból és Olaszországból érkezik. Ennek előnye, hogy a manufaktúra több helyről vásárolhatja az alapanyagot, így a minőség mindig kifogástalan, és a választék széles.

"Forró csokoládét, bon-bonokat, trüffeleket, táblás csokoládét készítünk. Ízesítjük is a termékeket: magvakkal, aszalt gyümölcsökkel, fűszerekkel. Aromát nem használunk, csak természetes alapanyagokat, hiszen ezekre a termékekre, a különlegességekre is van igény."



A különlegességeket Harrer-Abosi Beatrix és férje kísérletezi ki, választja ki az alapanyagokat és készíti el.

A soproni műhely 2009-ben épült, Harrer-Abosi Beatrixtól azt kérdeztük, miért döntöttek a beruházás mellett épp abban az időszakban, amikor mindenki, mindenhol válságról beszélt. "Nagy álmunk volt a műhely, s most érett meg a családban az elhatározás. A válságról pozitívan tudok beszámolni: a családok lehet, hogy nem cserélnek autót, nem nyaralnak külföldön, de egy-egy hosszú hétvégére megengednek maguknak egy kis luxust. Elfogyasztanak egy szelet tortát, fagylaltkelyhet, csokoládét. Tisztában vagyunk azzal, hogy luxusterméket gyártunk, s termékeink nem juthatnak el minden családhoz."

A Harrer egyedülálló élményvilága betekintést enged a csokoládégyártás kulisszatitkai mögé. A műhely szerves része egy csodálatos panorámával bíró kávézó és cukrászda is, ahol a helyben készített sütemények mellett egy finom forró kávé illata is maradásra csábít.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
  • 30. Sopron-Berlin 2010. szeptember 23. 11:29
    „?rdekes olvasni, hogy a Milka csokoládé milyen sikert fut be, de.............

    10dkg Milka csokoládéban 19 kockacukor mennyiségü cukor van.
    a zsirokról és a kalóriaszámról ne is beszéljünk.
    egy snickersben 10 kockacukor mennyiségü cukor van.

    minnél magassabb a kakaótartalma egy csokoladénak, mit pl. Lindt, Varlhona, Hachez márkák, annál kevesebb cukor van bennük, úgyhogy többet szabad megengedni belölük magunknak.

    meg fogom a Harrer manufakturát látogatni a közeljövöben.

    29.
    Egy manufaktúrás csokoládét egy gyári termékkel, mit a Milka összehasonliotani elég vakmerö.
    Nem hiszem, hogy Harrerék csokoládéjának fejlödnie kell olyan tömegáruhoz képest, mint a Milka.”
  • 29. Tama 2010. szeptember 22. 10:10
    „28.: Egyél akkor Tibi vagy Boci csokit hátha megtudod enni azokat. Igazad van nemá hogy egy milkához hasonlitsunk egy harrer csokit, azért még a harrer nemér fel a milkához.
    Szép, jó, de nem a magyarnak ezt azért lássuk be.
    Azért egy 300g-mos milka, a kekszes azért az veri a mezőnyt. A harrernek ehez még sokat kell fejlődnie.”
  • 28. bogote 2010. szeptember 20. 22:42
    „Naneám, hogy egy milkához hasonlits egy harrer csokit! Aza milka már egy unalom, meg sem birom enni nem tudom mit imádtok rajta. Hiába olcsóbb ha ehetetlen .Vagy éppen ezért?”
  • 27. c77 2010. szeptember 20. 14:17
    „Szia Bea!
    Sok sikert kivánok!!!

    Manci néni Fia”
  • 26. arli 2010. szeptember 20. 10:38
    „Szerintem a Walzer cukrászda sem a turistáknak van. Megfizethető és finom a sütijük.
    A fagyiról meg ne is beszéljünk. Az is finom volt hiszen már hideg van hozzá és csak 100,- Ft volt egy gombóc, és ugyan akkora adag, mielőtt valaki fanyalog, mint máshol.”
  • 25. lakoss1 2010. szeptember 20. 09:15
    „wicca,őslakosoknak?? a Hoffer,és Hoffman volt...”
  • 24. intar 2010. szeptember 20. 09:13
    „Nos! Az árakról nem érdemes szólni ,hiszen mindenki a pénztárcája szerint válogat. A többi pedig ízlés dolga tehát szubjektív. Viszont ha manufaktúra akkor a sütemény ne legyen olyan mint a nagyüzemi tömegtermék.”
  • 23. wicca 2010. szeptember 19. 22:18
    „egyetértek kellner 71-el, amit leírt tökéletes igaz, a sütik ízét, méretét és árát illetően. de ha bele gondolunk, nincs is már sopronban igazi soproniaknak való cukrászda, a belvárosiak mind a turistáknak és bevásárló turistáknak szólnak. vagy valaki ismer még őslakosoknak való cuki helyet?:)))”
  • 22. Outsider 2010. szeptember 19. 19:37
    „Bocs...az előbb Kellner71-el értettem egyet..:)”
  • 21. Outsider 2010. szeptember 19. 18:21
    „Bizony, pontosan így van! ..és a füst felemlegetése sem pusztán fanyalgás, hanem egyszerűen élménybeszámoló. ..és ha az Illetékesek füléhez is eljut, talán építő kritika is lehet...a pénzünkért ugyanis szeretünk Itthon is Minőséget kapni!!!”
  • 20. fortuna54 2010. szeptember 19. 16:56
    „17-es.Igazad van.Ennyi.”
  • 19. kellner71 2010. szeptember 19. 13:57
    „Én régen mikor még csak az első cukrászda volt minden vasárnap ott sütiztem a barátainkkal, de manapság a sütik a felére csökkentek (mármint méretben) és a minőség is sokkal rosszabb! Ez van az új helyen is, de ha kimész az említett Mattersburgi helyükre ott érdekes módon minden nagyobb és finomabb! Szóval ha már hűek akarnak lenni a Harrer névhez akkor ne a magyarok rovására tegyék főleg úgy, hogy itt azért sokkal kevesebb ember teheti meg azt hogy megvegye!”
  • 18. lakoss1 2010. szeptember 19. 10:55
    „raptor12-----én azért maradok a mikánál,mert azért nem kóstoltam meg a harrert,mert még merszem sem volt bemenni.az itteni hsz-k után meg főleg nem,marad Nektek,a felső 10ezernek.”
  • 17. raptor12 2010. szeptember 18. 17:48
    „Mindenkinek más az ízlése ami pedig az árak színvonalát illeti mindenki a pénztárcája nagyságához megfelelő színvonalú helyet válaszon!
    Fanyalogni a legkönnyebb hogy drága! Igen drága valószínű mert az alapanyagok is azok!
    A Milka csokival párhuzamot vonni pedig balgaság,(szerintem) ha ez nem ízlik akkor azt kell vásárolni és kész!
    Nagyon sokszor voltam ott de füstnek még a szagát sem érzetem!
    Természetesen tiszteletben tartom mindenki véleményét de a valóságtól nem kell ennyire elrugaszkodni!
    A NIke cipő sem 2000ft, a kínai viszont igen! Vajin miért?”
  • 16. sup7ra 2010. szeptember 18. 15:36
    „Finomak a dolgaik,de borzasztó drágák....
    Hat szeletes torta 3xxx forintért....”
  • 15. szépjóreggelt 2010. szeptember 18. 11:37
    „Szerintem a hely igazán kellemes. A terasz szerintem egyedülálló Sopronban. Tágas és kilátás van a városra. (tudom, hogy van ahonnan tökéletesebb, de ott nincs terasz)

    Bevallom nem a csokoládét kóstoltam meg "csak" a süteményeket. Nagyon-nagyon finomak voltak és árban kb annyi, mint az összes többi helyen a városban.

    Ami tényleg a plusz az egészben az a választék és a tágas hely, csodás épület és terasz.

    szerintem :)”
  • 14. fmarco 2010. szeptember 18. 11:26
    „Azért egy manufaktúrát, a milkával/ritter sporttal összehasonlítani eléggé meredek dolog... A milkában lévő csokoládé és A CSOKOLÁDÉ között nagyon nagy különbség van, tehát már ezért sem lehet összehasonlítani a kettőt. Az ízlések és pofonok pedig különböznek ez igaz, de azért minőségi különbség van a kettő között.”
  • 13. soproni 2010. szeptember 18. 10:55
    „10.Szerintem a Fórum pizzériánál levő átjárón,ha kimész a Várkerületre,ott egy kis udvarban jobbra,ha jól tudom,az Harrer cukrászda.”
  • 12. hehe08 2010. szeptember 18. 09:58
    „háát ugye.... nekünk itthon élőknek és itthon keresőknek drága.......
    tehát nem a süti drága.... a fizetésünk viccesen kevés......”
  • 11. issimus 2010. szeptember 18. 09:57
    „Aki evett már Zotter csokit, annak a harrer piskóta. Imádom egy kis stájer csokimanufaktúra. és a legvadabb ízeket hozzák össze. mindenféle elképzelehtő íz. A hagyományosak is megvannak, de van tökmagos, tepertős, sajtos, szőlőkrémes. sajnos idehaza nem nagyon forgalmazzák, de ausztriában sok helyen kapható. És egy tábla 2-3 euró körül van helytől függően.”
30 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

152 millió a múzeumra Nagycenken

A megyei önkormányzat 130 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a nagycenki Széchenyi… Tovább olvasom