Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Csökkenő távfűtési díjak Sopronban

Sopron - Nem követi az inflációt a távfűtés alapdíja, sőt, 3 százalékkal csökken - erről döntött hétfőn este a soproni önkormányzat, rendkívüli közgyűlés keretében. Az intézkedés 70 millió forintba kerül, ez kieső bevétel, melyet az önkormányzat fog a szolgáltatónak kifizetni - a Nap Rádiónak nyilatkozott Fodor Tamás, Sopron polgármestere.
A új év csökkenő távfűtést hozott a soproniaknak. A hétfői rendkívüli közgyűlésen döntött erről az önkormányzat, amely 70 millió forintos plusz terhet vállalt ezzel magára.

Fodor Tamás Sopron Polgármestere nyilatkozott a Nap Rádiónak.mp3

Olvasóink írták

  • 1. Párcium 2008. január 10. 13:48
    „"Hruby József (MSZP) felszólalt és kifejtette, számításai szerint a lakások havonta körülbelül 190 forinttal fizetnek majd kevesebbet." Nyilvánvaló, hogy Ő tudja: hogyan számította ezt ki...
    Hát, ez nem sok; ez tény... Legfeljebb egy fél kg kenyérnyi/hónap a megtakarítás...
    Most indulhat az ellenzéki lekicsinylése/leértékelése ennek a hírnek... Nem vagyok Hruby postalpolgármester, sem profi hozzáértő, sem távfűtésben közvetlenül érdekelt. Ennek ellenére azonban sokat hallottam arról, hogy majd csak jövőre kezdődhet a valamivel könnyebb megélhetésű élet országunkban; meg, egyébként is akiknek a 1/2 kg kenyényi számlacsökkenés szociálisan még nagyon kevés terheinek viseléséhez, azt a szociális rászorultsága alapján további megélhetési könnyítésben is részesíthetik... Ha ezek segíthetnek a rászorultakon, ám az okosak/nagyfejűek segítsenek! Már csak azért is, mert konzervatív liberális gondolkodású vagyok és azt a politikát támogatom/támogatnám, amely társadalmunkat, politikai berendezkedésünket jobban élhetővé akarja tenni; és nem csak kísérletezgetnek velünk (velem már több mint 70 éve), hogy majd csak később, a távoli jövőben mindnyájunknak jobb lehessen. Amit ma megtehetünk, ne hallogassuk... Kétségtelen: a becsülhető infláció 10 % körüli. Ezt a városvezetés nem szándékozott a távfűtők alapdíjába felszámíttatni. Sőt, 3 %-al csökkentetni kívánja a távfűtés alapdíját. Azt gondolom: napjainkban minden Ft közvetlen megélhetési költség csökkentést el kell fogadni, a távhőt igénybevevőknek is. Ők többségükben a panelok lakói (18.000 ember). Akik még nem tudtak onnan kijönni/kitörni. Tudom, a város az adófizetőire kénytelen áthárítani ennek a 58.000.000 + Áfa alapdíj csökkentésnek az éves költségét. De elvárható a Hűség Város adófizető polgáraitól ez a szolidaritás a rászorulók irányában...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Telekom call centeresek gondolkodóban

Sopron–Budapest - A fiatalok egy része aláírná az új munkaszerződést, amelyet a Magyar Telekom… Tovább olvasom