Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Csökkennek a képviselők juttatásai

Törvényi változás miatt csökken az önkormányzati képviselők és nem képviselő bizottsági tagok tiszteletdíja, valamint egyéb juttatásai.
Az Országgyűlés egy júliusi döntésével megváltoztatta az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról szóló törvényt, melynek értelmében csökkennek a képviselők és bizottsági tagok juttatásai. – A magasabb szintű jogszabályhoz alkalmazkodva az önkormányzatoknak kötelességük rendeletben rögzíteni a változást – mondta el a Kisalföldnek dr. Szekeres Csaba, a jogi és ügyrendi bizottság elnöke.

A törvény szerint megyei jogú város esetében a képviselő tiszteletdíja legfeljebb az eddigi 3,5-szeres helyett a köztisztviselői illetményalap 2,6-szorosa lehet. Az illetményalap jelenleg 36.800 forint. A bizottsági tagok tiszteletdíja – az eddigi szabályozás ötven százalékával szemben – nem haladhatja meg a képviselői alapdíj negyvenöt százalékát. A tiszteletdíj független attól, hogy a képviselő hány bizottság tagja.

A bizottsági elnök és tanácsnok tiszteletdíja az eddigi száz százalék helyett legfeljebb az alapdíj kilencven százalékával növelhető. – A törvénymódosítás kimondja azt is, hogy a testület a kötelességeit megszegő képviselőtől a tiszteletdíjának legfeljebb 25 százalékát, maximum tizenkét hónapra csökkentheti – tette hozzá az elnök. Dr. Szekeres Csabától azt is megtudtuk, a Szövetség Sopronért Egyesület módosító indítványt is benyújtott, mely a közgyűlési napokon igénybe vehető ingyenes étkezést törölné a természetbeni juttatások közül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy éve húzódik a vakolat javítása

Egy éve húzódik a soproni Újteleki utca 45-ös szám alatti ház vakolatának javítása, pedig már nagyon… Tovább olvasom