Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Csökkenhet a vízkár veszélye a Rák-pataknál és a Kutyahegyen

A Nyugat-dunántúli Operatív Program több mint 280 millió forintos támogatásával kezdődik meg az a két, belterületi vízrendezést célzó soproni projekt, melyek támogatási szerződéseit hétfőn írták alá.
Összességében 280 millió forintos uniós támogatást kap a Kutyahegy vízelvezetésének és a Rák patak mederrendezésének projektje. A beruházások által megelőzhetővé válnak az áradások, elöntések.
Előkészületek zajlanak a Rák-patak vízkár-veszélyeztetettség szempontjából leginkább érintett 2,2 kilométer hosszú szakaszának meder-rekonstrukciójára.  A munkálatok eredményeként mintegy 1600 lakos ingatlana mentesíthető az esetenkénti áradásoktól. A megvalósítás hét hónapot vesz igénybe. A projekt uniós támogatottsága közel 150 millió forint, az önkormányzat önrésze 26 millió forint.

Fodor Tamás polgármester és Horváth Jácint, a fejlesztési ügynökség ügyvezetője a Rák-pataknál. Fotó: Magasi Dávid
Fodor Tamás polgármester és Horváth Jácint, a fejlesztési ügynökség ügyvezetője a Rák-pataknál. Fotó: Magasi Dávid

Ugyancsak elnyert pályázati pénzből, 130 millió forintból – és 23 millió forintos önrészből – valósul meg egy másik „vizes" beruházás, a Kutyahegy belterületi vízrendezése. A vízgyűjtő területen műszakilag megfelelő gyűjtőcsatornát fognak kiépíteni, hogy a csapadékvíz a befogadó Liget-patakba jusson. A határidő 2011. május 31.
A támogatási szerződéseket Fodor Tamás polgármester és Horváth Jácint, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója írta alá hétfőn.

Olvasóink írták

  • 1. pulci 2010. augusztus 10. 13:11
    „És ismét 300 millió az Eu-tól remélhetőleg okosan is fektetik be és normálisan megcsinálják a medret.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A többség újraindul, hisz sok még a feladat

Sorozatunkban sorra kérdezzük a Sopron környéki települések polgármestereit, indulnak-e újra az őszi… Tovább olvasom