Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

˝Csődközeli helyzetben van a város˝

Kóczán Zoltán, az SZDSZ önkormányzati képviselője is sajtótájékoztatót tartott pénteken a közgyűlési döntés miatt.

Szerinte a város tovább nehezítette helyzetét az újabb hitelfelvétellel. ˝A közvélemény talán nem érzékeli, de csődközeli helyzetben van a város. Két éve hétmilliárd forint értékben bocsátott ki kötvényt az önkormányzat, a főkönyvelő azt mondta: hétszázmillió forint van meg, annak ellenére, hogy semmilyen komoly beruházás nem történt. Az év végén 14,2 milliárd forint volt a város hiteltartozása, ehhez jön még a most elfogadott hárommilliárd és a 2,8 milliárd forintos hitelkeret, amit általában nyolcvan százalékban fel szoktak használni, a teljes tartozás így húszmilliárdra nőtt.˝ Kóczán hozzátette, a városvezetés 2006-ban azt ígérte, megoldják Sopron gazdálkodási problémáit és eltüntetik a hitelállományt, ami ennek ellenére a duplájára nőtt. ˝A főkönyvelő kérdésemre adott válaszából kiderült, esély sincs arra, hogy a hiteltartozást valamikor ki tudja fizetni az önkormányzat, ehhez ugyanis a bevételi kör jelentős bővülésére lenne szükség. Nem a pánikkeltés a célom, csak a figyelem felhívása arra: a város a csőd felé halad.˝

Olvasóink írták

 • 10. Csetneky 2010. június 03. 15:06
  „Jól teszi Kóczán Zoltán, ha addig szerepel, ameddig még létezik Szdsz. Úgysem tart már sokáig. Bár áldásos tevékenységükre és annak hatásaira még hosszú ideig emlékezni fogunk. Na meg fizetni az eredményét.”
 • 9. soproni 2010. május 31. 12:41
  „Jó lenne már,ha hozzáértő személyek irányítanák Sopron ügyeit és hasznos dolgokra költenék a város pénzét!”
 • 8. modernsopron 2010. május 31. 12:22
  „naplopo:
  igen, 250 mió virágra. De hol vannak a virágok, a szép fák és különlegesen virágzó növények a városban? Nem látom semmi belölük, vagy arról a pár virágról a körforgalmakban beszélnek?
  Hát ezzel biztos nem fogják megnyerni az Európai Díjat. Ahhoz kicsit többet kellene csinálni. Söt nem abban az évben arra pályázni, amikor a város legfontosabb tere felújítják....
  itt nagy híbák történnek, de mindegy... azt hiszik hülye az ember.”
 • 7. modernsopron 2010. május 31. 12:11
  „csak mert ilyen nagy épület a városház és annyi irodája van, azt nem jelenti, hogy annyi hivatal, munkás és alkalmazott fel kell tartani az önkormányzatnak ! A helyi bürokráciában is kell REFORM! Kevesebb papír, rugalmasabb kezelés, E-ügy intézkedés emailen, telefonon és interneten keresztül !”
 • 6. naplopo 2010. május 31. 09:34
  „De virág 250 millióért az kell a városnak, és ami a durva h ősszel a nagy részét kiszedik, és kidobják (hazaviszi valaki, de nem a soproni lakosság)”
 • 5. Bbert 2010. május 30. 22:00
  „Hajrá SZDSZ! Hányan vagytok Sopronban! Kóczán és még valaki? Még valaki? Mennyi szavazatot kaptatok? valasztas.hu :-(
  ne akarj okos lenni, erre a kis időre vegyél vissza, mert nevetségessé válsz retkessel meg az összes többivel, akik már rég a süllyesztőbe kerültek.”
 • 4. Eüdolgozó 2010. május 30. 16:42
  „Ejj ejj, már megint visszafelé mutogatnak egyesek a város vezetői közül, mert az a csúnya MSZP mi pénzeket elvett az önkormányzatoktól. Ugyanakkor az önkormányzat csökkentette az intézményeinek a támogatását (óvodák, iskolák, kórház, stb...) Kevesebb a támogatás mindenhol, elvette az étkezési utalványokat is, stb... Kevesebbet kap a rendőrség, 1 milliárd Ftal magasabb helyi adóbevétel is keletkezett...
  Számszerűsítve ugyan írja már le valaki nekem, hogy mennyit vettek el az önkormányzattól és ezzel szemben a megszorításokkal és a milliárdos plusz adóbevétellel szemben miért kényszerül a város 1x 7 majd pedig újabb 3 milliárd Ft hitel felvételére?! Ez nagyon sok pénz. Ha számolom a 7 plusz 3 milliárdot meg az 1 milliárddal magasabb helyi adóbevételt és hozzászámítom az önkormányzat átal elvett intézményi támogatásokat akkor biza ez éves szinten több mint 10 milliárd Ft plusz... Vajon ennyit elvett e a kormány a várostól? Vajon (tudjuk) lenne e lehetőség arra, hogy kevesebbett pereskedjenek feleslegesen és vajonezzel mennyi pénzt lehetne még megspórolni. Megjegyzem, hogy pl az Istvánbíró utcai violt óvoda pert megnyerte a város, de az épület ott áll romosan, míg aki anno megvette olcsón az a cég vagy személy felujította volna mint ahogy annak neki is álltak már annkidején. Miért jó ha egy romos épület áll ott mint egy felujított? Ugyan lehet, hogy olsón vette de a felujítással egy szép épülete lenne a városnak amiből adóbevétele is származna. Miért is? Mert feltáételezem, hogy helyi kereskedőtől tüzép, stb... vásárolta volna a betont, vakolóanyagot, stb... ami után iparűzési adóbevétel keletekezett volna a mostani romhalmazzal szemben”
 • 3. Filtec 2010. május 30. 13:44
  „ 
   
   
  Nem kéne megengedni, hogy az helyközi választásokon egy is indulhasson még egyszer!
  Menjenek dolgozni!
   
   

  Fideszes vagyok, de a tököm tele van a soproni városvezetéssel de az ellenzékkel is!
   
   
   ”
 • 2. LordByron 2010. május 30. 09:50
  „Viszont sajnos kivételesen igazuk van. A város tényleg a csőd felé halad, ha nem változtatnak valamit gyorsan.”
 • 1. Cloeon_dipterum 2010. május 29. 19:19
  „Jé! Van még szadesz? Azt hittem, már kitakarítottuk őket az országból. :(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Adósságcsapdában az önkormányzatok˝

Rádonyi László, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője sajtótájékoztatón reagált a csütörtöki közgyűlés… Tovább olvasom