Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 8°C

Csődbe ment a szentmargitbányai operafesztivál

A csődeljárás ellenére az idei rendezvényt még megtartják, benne az Aida szerdára tervezett premierjét is.

Az Európa egyik legrégebbi kőfejtőjében, az ausztriai Burgenlandban nyaranta tartott fesztiválok ezreket vonzottak a térségbe. Sopron környékéről ráadásul sokan jártak dolgozni is a fesztiválok idején, többek között statisztálni.

A világörökség részét képező kőfejtő tulajdonosa, az Esterházy-cégbirodalom szeretné, ha a jövőben is tartanának előadásokat itt, lehetőleg továbbra is operabemutatókat.

A fesztivált rendező cég, az Opernfestspiele St. Margarethen GmbH & CoKG egy hete jelentett csődöt, miután négymillió euró fedezet nélküli adósságot halmozott fel az elmúlt években a látogatottság csökkenése miatt.

A fesztivál szabadtéri rendezvényként erősen függ az időjárástól.
A fesztivál szabadtéri rendezvényként erősen függ az időjárástól.


Az eladósodott fesztiválszervező helyett az idei programot az Arenaria nevű bécsi cég bonyolítja le, amellyel eredetileg a Tosca 2015-ös bemutatójára szerződtek.

A híres kőfejtő tulajdonosa, az Esterházy Betriebe GmbH, amely 2006-ban 11 millió eurót fektetett a vállalkozásba, új befektetőt keres, ami tovább üzemeltetné a hétezer négyzetméteres, 4670 férőhelyes szabadtéri színpadot.

A csőd miatt leköszönő intendánsnak, az alapító Wolfgang Wernernek továbbra is lenne szerepe a vállalkozásban, már csak azért is, hiszen ő volt az, aki évi 10 ezerről 190 ezerre tornászta fel a látogatók számát.

Információink szerint a bukást a növekvő költségek okozták. Emellett a fesztivál szabadtéri rendezvényként erősen függ az időjárástól, és emiatt tavaly például csökkent a programok száma.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Győrkőcön és a Volton a környezetvédelem fortélyairól

Fesztiválozz környezettudatosan – hirdeti az Országos Gyermekegészségügyi Intézet. Tovább olvasom