Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Csetepaté a szálloda teraszán

Tehetséges gimnazistákból három esztendeje színtársulat alakult Sopronban. A fellépésekre hónapokig készülődnek a fiatalok, az előadásokat ünnepként élik meg.


A Berzsenyi–Eötvös Színtársulat tagjai június 12-én a Pannonia Med Hotel tetőteraszán este fél 7-től Carlo Goldoni A chioggiai csetepaté című darabját adják elő. Horváth Ernő pedagógustól megtudtuk, a két evangélikus iskola tanulóiból alakult színjátszó kör három esztendeje működik és máris igen szép sikereket tudhatnak magukénak.

A gimnazisták ünnepként élik meg az előadást.
A gimnazisták ünnepként élik meg az előadást.

– Nemrégiben megnyertük az Országos Evangélikus Színjátszó Fesztivált Aszódon. Ez remekül mutatja, milyen tehetségesek a diákok, komolyan felkészülünk egy-egy előadásra. Beszédtechnikát, színpadi mozgást, szituációs gyakorlatokat sajátítanak el a fellépések előtt, hetente egy alkalommal kétórás foglalkozást tartunk. Húsz fiatal vesz részt ezeken, egyetlen darabot akár egy évig is csiszolgatunk. Az Eötvös-iskola és a Berzsenyi-iskola segíti az előadások megvalósulását, de díszletre, jelmezre kevés jut, így igyekszünk magunk összegyűjteni a ruhákat, az előadások során használt eszközöket. A fellépéseket a gyerekek igazi ünnepként élik meg, így lesz ez szombaton is, amikor Goldoni komédiáját adjuk majd elő – fogalmazott az Eötvös-iskola tanára, a társulat vezetője.

A darabról

Napsütötte tengerpart, szépséges lányok, asszonyok, akik az embereiket várják haza a tengerről. Egyszer csak hatalmas hangzavar támad, apróságokból óriási veszekedések kerekednek, félreértésekből majdnem tragédiák alakulnak. S mindez a pletykás nők miatt. Még szerencse, hogy akad egy bölcs ember, aki furfangos észjárásával mindent elrendez...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Bécsi Ünnepi Heteken muzsikáltak

A 31. Osztrák Fúvószenei Ünnep zárta a Bécsi Ünnep Hetek eseménysorozatát, amelyre meghívást kapott… Tovább olvasom