Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Cseretelek igen, kártalanítás nem

Meglepően rövid rendkívüli ülést tartott hétfőn Sopron képviselő-testülete, pedig a tárgyalás napirendjére tűzött témák hetek, sőt hónapok óta előkészítés alatt álltak.
A közgyűlés még áprilisi ülésén hívta vissza az RDMB Kft. ügyvezetői tisztségéből Sallai Lajost, most ennek megfelelően kellett a képviselőknek igent kellett mondaniuk a cég alapító okiratának módosítására. Ugyancsak az áprilisi ülésen tárgyalta meg a testület a Lövérek városrész és környéke szabályozási tervét, tegnap az azóta beépített módosításokkal alkotta meg a közgyűlés azt a rendeletet, mely szigorúan szabályozza az építkezéseket a Lövérekben, s egyben feloldja a hónapok óta tartó építési tilalmat is.
Nyílt ülésen folytatódott a Híd utcai meghiúsult építkezés kártalanítási vitája. Dr. Gimesi Szabolcs a közgyűlés felhatalmazása alapján tárgyalt a beruházóval, s ennek alapján tett a testület felé javaslatot: a Mercurius Kft. részére a már korábban is felkínált cseretelkeken felül további két ingatlan tulajdonba adásával kártalanítsák a vállalkozót, s közvetve a Híd utcai lakások leendő lakóit. Mindennek alapját a beruházó számításai adták, mely szerint a Mercurius Kft.-nek több mint 107 milliójába került a beruházás. Ám az önkormányzat elvégeztette a vállalkozói költségszámítás elemzését, s a megbízott szakértő a bizonylatok és a könyvelt tételek alapján ennek az összegnek körülbelül a felét állapította meg mint tényleges ráfordítást.
Mindennek tükrében a tulajdonosi bizottság nem támogatta a javaslatot, a jogi bizottság pedig megfogalmazta saját indítványát. Ebben kimondták, hogy megítélésük szerint a városnak kártalanítási, kártérítési felelőssége nincs, a felajánlott cseretelkek értéke pedig meghaladja a Híd utcai telek értékét. Ezért a jogi bizottság a cseretelkeken felül nem javasolt további kártalanítást, a közgyűlés pedig egyetértett ezen javaslatával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hűség csillagával

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Sopronban végzős hallgatói szombaton vettek búcsút az alma matertől… Tovább olvasom