Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Cserélik a tűzcsapot

Sopron - Alig több mint egy éve aszfaltozták le a Felsőlövér utat, s szerdán már felbontották a burkolatot, hogy kicseréljék az egyik föld alatti tűzcsapot. A lakók nemcsak azt nehezményezik, hogy kárba megy egyes részeken az új burkolat, hanem azt is, hogy minden előzetes értesítés nélkül fogtak a kivitelezők a munkához. Órákra lezárták a Felsőlövér út felső szakaszát.
– A tűzoltóság rendszeresen ellenőrzi a tűzcsapokat, ahol nem működnek, a mi felelősségünk, hogy kicseréljük azokat – mondta el lapunknak Kárász Tibor, a vízművek vízellátási üzemmérnökségének vezetője. – Tavaly hetvenegy, idén már tíz ilyen jellegű munkát kellett ellátnunk a városban. Szükség esetén, amikor a kiásott munkagödör miatt nagyobb gépjárművek nem tudnának közlekedni az adott részen, vaslappal fedjük le azt, ezt tettük a Felsőlövér úton is. A munkagödör kiásásával felmérjük, konkrétan milyen munkákat kell elvégeznünk. A Felsőlövér úton pénteken délelőtt lesz a tűzcsapcsere. Az ezzel járó, néhány órás vízszolgáltatási szünetről az érintett lakókat kiértesítettük. Föld alatti új tűzcsapot már nem lehet létesíteni, s ahol lehet, a régi föld alattiakat kivezetjük a felszínre. Így egyre kevesebb gondot fog okozni a burkolatbontás.

A tűzoltóság évente közel ezer tűzcsapot ellenőriz tervszerűen. Amennyiben értesítést kapnak, melyik utcában lesz útjavítás, az ottani szerelvények működőképességéta munkák megkezdése előtt soron kívül elvégzik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már szerelik az uszoda csúszdáit

Sopron - A nyári strandszezon kezdetére elkészül a Lövér uszodában a két medence és a négy csúszda.… Tovább olvasom