Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Cserbenhagyás - zebrán ment át a vak gyalogos lábán

A rendőrség keresi azt a járművezetőt, aki augusztus 31-én, Fertőszentmiklóson a zebrán, egy vak gyalogos lábfején hajtott át. Sopronban is volt cserbenhagyásos baleset.


A Soproni Rendőrkapitányságon büntetőeljárás indult azon ismeretlen személy ellen, aki még augusztus 31-én délután fél kettő körül okozott közlekedési balesetet Fertőszentmiklóson.

A rendőrség adatai szerint az eddig ismeretlen rendszámú és típusú autó vezetője a Szent István út 85-ös számú főút kereszteződésében, a lámpa zöld jelzésének megfelelően jobbra, Vitnyéd felé akart kanyarodni. Ám nem adott elsőbbségét, a szintén zöldet kapó és a felfestett járdán átkelni szándékozó gyalogosnak. Ennek következtében az autós a vak gyalogos bal lábfején áthajtott, az illető pedig az úttest szélére esett.

A jármű vezetője a helyszínről megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott.
A Soproni Rendőrkapitányság várja mindazok jelentkezését, akik a személy-, vagy teherautóról, vagy annak vezetőjéről bővebb információval rendelkeznek. Mindezt személyesen a Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán, vagy a 99/311-234, illetve a 107, 112-es telefonszámokon lehet megtenni.

Sopronban is volt egy cserbenhagyásos baleset

Rendőri jelentés alapján indult büntetőeljárás ismeretlen személy ellen, aki augusztus 31-én, kevéssel délután négy óra előtt a Dacia Logan személyautójával közlekedett Sopronban az Erzsébet utca irányából az Állomás utcában.

Az autós a Mátyás király utcába akart kikanyarodni, de járműve megcsúszott, jobbra sodródott, majd a jobb oldali útszegélynek ütközött és felhajtott a szegélykővel kiemelt járdára. Az úttesten átmenő gyalogos csak hirtelen hátraugrással tudta elkerülni az ütközést, emiatt az egyensúlyát vesztett gyalogos az útra esett.

A Dacia vezetője a Csengery utca irányába megállás és elsősegélynyújtás nélkül elhajtott.

A rendőrség várja mindazok jelentkezését, akik a jármű vezetőjéről bővebb információval rendelkeznek. Mindezt személyesen a Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán, vagy a 99/311-234, illetve a 107, 112-es telefonszámokon lehet megtenni.

Olvasóink írták

 • 15. BELLA.ERNŐ 2010. szeptember 10. 09:09
  „Sajnos az ilyen és hasonló esetek már nindennaposak lettek Sopronban is. Próbáljon meg valaki a Jereván lakótelepen a Juharfa utca páros oldalán a Révai Miklós utca kereszteződésében átmenni a szemközti járdára kellemetlen meglepetésben lesz része! A város felöl irányjelzés nélkül jobbra kisivben úgy kanyarodnak a járművek a Piros iskola felé mintha parittyából lőtték volna őket ki és gellert kaptak! Az a gyalogos aki abban a hiszemben van, hogy neki elsőbbsége van a kanyarodó járművel szemben az igencsak megjárja! Hiába megtehetik a T. autóstársak, ellenőrzést végző rendőrt még elvétve sem látni. Tisztelt illetékesek, mielőtt még nagyobb baj nem történik, szerezzenek érvényt a Kresz szabályainak a gyalogosok védelmében. Mindannyiunk nevében köszönöm.”
 • 14. quaestor 2010. szeptember 10. 08:01
  „13. hozzászólás annobon 2010.09.09. 10:55

  Osztom a véleményed. Sajnos ez az igazság...”
 • 13. annobon 2010. szeptember 09. 10:55
  „6-hoz: azt az osztrák rendszámú autót tuti magyar vezette, mert az echte osztrák megállt volna!”
 • 12. soproni 2010. szeptember 07. 16:18
  „11.Drukkolok,h szerencséd legyen!”
 • 11. graciela 2010. szeptember 07. 12:48
  „ombi, soproni! Köszönöm!
  Én sem tudom, miért kell attól félnem, hogy ha lelépek (és nem kiugrani szoktam, hanem körülnézek és lelépek), a zebrára, ami a gyalogosé, nem ütnek el. Párom át szokta engedni a gyalogosokat, nem egyszer ledudáltak már minket. :(
  Megnézem a kamerát, igazad van...! Hátha.
  Nem miattam érdekel, hanem csak azt szeretném, ha ez a kis patkány (már bocsi) legalább kapna egy nyamvadt papírt, akármit a rendőrségtől. Csak hogy ne múljon el nyom nélkül ez és talán észhez tér.
  ..és ha az ő icipici lányával történik ez x év múlva? Akkor is az autósnak ad igazat?? Valszeg nem... Ugye.. minden nézőpont kérdése. Megdöbbenek néha az ilyen bunkó szemétládákon.
  Még egyszer köszi az ötleteket!”
 • 10. soproni 2010. szeptember 07. 12:31
  „8.Azért nem ártott volna tanút is szerezned.Volt már rá példa,hogy ismerősöm feljelentést tett,mert az ő testi épségét is veszélyeztette 1 száguldó.Hívta a rendőröket,voltak tanui és rendszám..... az autóst pdig elkapták. Azért az elég durva,ha a gyalogosoknak futva kell átmenniük a gyalogátkelőn,mert az nekik lett kijelölve. Sopronban talán nem annyira aggasztó a helyzet,de itt is akadnak szabálytalankodók,akik nem tudnak várni kb.5 másodpercet. .Azt viszont tényleg nem értem,hogy miért kell megköszönni az autósoknak,ha átengedik a gyalogost a számára kijelölt helyen,mert számomra ez természetes. Büntetni-büntetni és akkor talán egyszer végre rend lesz!”
 • 9. ombi 2010. szeptember 07. 11:42
  „Graciela: nézz körül, látsz-e kamerát, ami az esetedet esetleg rögzíthette. Ha szerencséd van, és be volt kapcsolva, a rendszám, az időpont és a felvétel együtt talán elég lehet a feljelentéshez. Sok sikert kívánok!”
 • 8. graciela 2010. szeptember 07. 09:46
  „Ma reggel egy vadbarom állat majdnem elütött a zebrán. Annyira elegem van a szabálytalankodókból, hogy most már betelt a pohár. Többször veszélyeztették már az életemet, de hálistennek az egyetlen "balesetem" még csak az volt,hogy elütöttek egy biciklivel a járdán. Az se volt semmi. Én hülye, felsegítettem a nőt, hogy nem esett-e baja. Utána gondolkodtam, hogy arhoadtéletbe, ezerrel nekem jött a járdán...ő volt a szabálytalan.

  Ma reggel viszont az Árpád úton keltem át a zebrán. Ez a zebra az Okmányiroda oldalától indul, és szemben az Árpád úti gyógyszertárhoz vezet. Az egész Árpád úton állt a sor, ugyanis piros volt a lámpa a köv. kereszteződésben, a Teleki utcánál. A kocsisor állt, szabadon hagyva a zebrát, ezért biztonsággal leléptem. Eljutottam a feléig, onnantól az a szembejövő sáv, semmiképp nem számítottam autóra. Erre nagy sebességgel (legalább 50-60 km/h-val) végigszáguldott előttem egy autó BALRÓL. Tehát a szembejövő sávot használva!!! Egyetlen hajszál választotta el, hogy nem csapott el, még a hajam, ruhám is meglibbent a nagy sebességtől.
  Annyira kiakadtam... persze 20 méter múlva neki is meg kellett állnia, mert torlódott a sora a Teleki út előtt. Ígyhát utánamentem (nem szoktam ilyet csinálni, nem szeretem "égetni" magamat), és megkérdeztem, normális-e... Mutogatott vissza, hogy húzzak el a fenébe. Megdöbbenve láttam, hogy a 3 éves forma kislánya ül hátul az autóban... hát elhiszem, hogy az én életem semmit nem ér neki (bár ez is elég szomorú), de hogy a kölyke sem izgatja...??? Tényleg egy hajszálon múlt, hogy ne a kórházba, vagy a temetőbe kerüljek.
  Gyűlölöm az ilyen patkányokat!!! Most azon agyalok, fel tudom-e jelenteni..csak rendszámom van. Kiröhögnek, igaz? :(”
 • 7. bogabo 2010. szeptember 06. 23:52
  „kapuváron durvább a helyzet.
  szélső sávban megállsz, jobbról elindul a gyalogos, a belsőbe meg zúg a kocsisor.
  ha múltkor nem dudál rá a buszvezető az átkelő (szintén vak, lehet, hogy egy személy, mert tudom, hogy jár szentmiklósra), akkor a belső sávban elzúgó autó elüti... mit gondolnak, miért állunk a zebra előtt? divatból?”
 • 6. quaestor 2010. szeptember 06. 19:46
  „Rengetegszer előfordult az alábbi eset velem, de legutoljára éppen ma délután:
  Sopronból hazafelé jövet Fertődön az egyik zebra előtt megálltam, mert egy hölgy szándékozott átkelni rajta a másik oldalról. Szerencsétlen el is indult volna, de nem mert lelépni a járdáról, mert a hozzá közeli sávban elzúgott előtte egy osztrák rendszámú autó, majd egy magyar, mire a harmadik megállt. Mindezt az egyébként is 30-as sebességkorlátozó táblával ellátott kereszteződésben.”
 • 5. ferstllajos 2010. szeptember 06. 16:59
  „Én a nyakán mennék át annak, aki nem bírja megadni az elsőbbséget!”
 • 4. Mankapunka 2010. szeptember 06. 15:06
  „Azt hiszem nem esik szó,hogy a vakoknál van egy rohadt nagy pálca,ami fel kellett volna sérteni a fényezsést a kocsin.”
 • 3. duc_de_Orbieu 2010. szeptember 06. 14:04
  „Na ez Magyarország és Németország között a különbség.Németországban már akkor lassít az autós, ha gyalogos már a zebra felé közelít, ha meg már letette a lábát, akkor, meg is állnak az autósok...
  Magyarországon pedig nemhogy lassítanának, mikor az ember át akar kelni a zebrán, hanem még jól rá is gyorsit, nehogy biztonságosan és épségesen át tudjon érni......”
 • 2. ombi 2010. szeptember 06. 13:04
  „Bakke: és hasonló híreknél legtöbbször feltűnik valaki, aki elkezdi az ´elsőbbsége annak van, akinek megadják´ kezdetű dumát, ezzel többé-kevésbé felmentve a felelőtlenül közlekedőket.”
 • 1. bakke 2010. szeptember 06. 12:53
  „tudtam hogy sok a gyökért, de hogy ennyire...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Apostol-musical az MKB-arénában

A Petőfi Színház ősbemutatóját, a Nem tudok élni nélküled című musicalt decemberben az MKB-arénában… Tovább olvasom