Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Csendháborításra panaszkodnak

Állandó csendháborításról, randalírozásról panaszkodnak Brennbergbányán az egyik Hermesi utcai ház lakói az újonnan odaköltözött család miatt.
A körzeti megbízott, aki gyakori „vendége" a lakóháznak, nem látja tragikusnak a helyzetet.

– Harminckilenc éve élek itt, de ilyen problémával még nem kellett szembesülnöm – panaszolja a brennbergbányai Horváth Géza.  Az idős férfi felső szomszédját okolja, amiért több napra az Erzsébet-kórház idegosztályára került. – Novemberben költöztek ide, azóta reggel, délben, este, sőt, még éjszaka is zajonganak. Két gyerek és két kutya is van, ráadásul a család vendégei örökös átjáróházat csinálnak az épületből. Ki-be mászkálnak, csapkodják az ajtót, van, hogy tizenöten jönnek egyszerre. Szívbeteg vagyok, félek, hogy emiatt is kórházba kerülök.

– Fafödémes épület a házunk – teszi hozzá Katalin, a szomszéd. Őt is zavarja az állandóvá vált zeneszó, hangoskodás. – A mennyezet már összevissza repedezett, lehet, hogy egyszer beszakad a plafon. Potyog a vakolat és háromszor beáztattak bennünket a felső lakók. Már mindenhogyan próbálkoztunk, szép szóval és kiabálással. Olyankor egy-két napig „visszafogják magukat" a felső szomszédok, aztán kezdődik elölről minden. Arról nem is beszélve, hogy az együttélés normáit sem tartják be, két kutyájuk után rendszeresen mi takarítunk a lépcsőházban.

A felső lakásba csengetve gyerekek nyitnak ajtót és felbukkan édesanyjuk, Krisztina is. A fiatalasszony elmondása szerint hatan vannak bejelentve a lakásba, a problémát szerinte mindössze a gyerekek okozzák. – Két pici fiam van, akik napközben valóban játszanak, szaladgálnak – mondja Krisztina. – De hát mit tegyek, nem ülhetnek egész nap az asztalnál. Ha játszanak, az bizony zajjal jár és a faépítésű házban elhiszem, hogy lehallatszik a szomszédokhoz, de este már korán lefektetem őket, nyolc után nem zajongunk.

A tapasztalat az, hogy ilyen esetekben az a legcélravezetőbb, ha a szomszédok egymással beszélik meg a vitás ügyet és jutnak egy ésszerű kompromisszumra.
Bacsó Tamás körzeti megbízott
– Csendháborítás esetén a rendőrség az illetékes – mondta el Bacsó Tamás brennbergbányai körzeti megbízott, aki hívásra rendszeresen – hetente-kéthetente – felkeresi a lakóházat. – Megértem az idős embereket, de mi csak akkor tudunk intézkedni, ha tetten érjük a szabálysértőket. Ebben az esetben azonban nem tudtunk rendzavarást vagy csendháborítást megállapítani, mivel kiérkezésünkkor rendben találtunk mindent. Ilyen esetben a bíróságon lehet jogorvoslati kérelemmel élni. Egyszer – még szilveszter előtt – fordult elő, hogy nagyobb csoportot találtunk a lakásban, őket igazoltattuk és megkértük,  legyenek tekintettel a többi lakóra. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyár végéig döntenek az iskolákról

Az önkormányzatok maguk dönthetik el, hogy saját fenntartásban vagy társulásban működtetik-e az iskolájukat. Miként arról is, hogy megszüntetik-e az intézményt. A törvény szerint június 15. és augusztus 31. között van lehetőség a változtatásokról dönteni. Tovább olvasom