Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Csekken fizetjük a szabadidőnk árát

Sopron - A közelmúlt sajtóhírei szerint növekszik a belföldön nyaralók száma, amit sokan az üdülési csekkek egyre nagyobb népszerűségének tulajdonítanak.
Az ötletet kétségkívül hatalmas örömmel fogadták a hazai turisztikai szakemberek, hiszen az üdülési csekkek alkalmazásával fellendült a belföldi idegenforgalom. A szelvények ugyanis kizárólag a határainkon belül válthatók be. Kedvelik a rendszert a kispénzűek is, mert a bonok segítségével nekik is lehetőségük adódik az üdülésre.


Belföldi magánszemélyeknek

Az üdülési csekk fogalmával éppen tíz esztendeje ismerkedhettünk meg, az évfordulón, június első napjaiban, Karácsony Mihály, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány elnöke azt mondta: kezdetben egy-két milliárd, az idén már várhatóan negyvenmilliárd forint értékű csekk talál gazdára. Üdülési csekkhez juthat munkáltatója támogatásával bármely belföldi magánszemély, a szociálisan rászorulók, az inaktívak számára pedig pályázati rendszert működtet a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány. Tavaly a nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők és szakmunkások között másfél milliárd forint értékben osztottak ki üdülési csekkeket. A munkaadók nemcsak az alkalmazottaiknak, hanem azok családtagjai számára is adhatnak ilyen szelvényt, fejenként 69 ezer forintig adómentesen.


Kikapcsolódásra váltható

A Kisalföld kérdésére Horváth Vilmos, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének alelnöke elmondta, kiválónak találja az üdülési csekk ötletét. – Tavaly 30 milliárd forint értékben adtak csekket a munkáltatók dolgozóiknak, ami hatalmas lendületet adott a belföldi turizmusnak. Örülök, hogy a szelvények kifejezetten kikapcsolódásra válthatók be, nem tetszett, amikor egy ideig üzemanyagot is vásárolhattak érte. Azt tartom a legnagyobb értékének, hogy aki eddig nem tudott nyaralni, most az is útra kel, hogy ne vesszen el a cégétől kapott üdülési csekk. Azt gondolom, mindenkinek szüksége van a kikapcsolódásra, a hazai tájak megismerésére, s ha valaki ráérez az utazás ízére, távolabbi célokat is kitűz maga elé. Élete részévé válik az utazás, ami pihenést ad, nyitottságot kíván és igazi családi program lehet, erre pedig, valljuk be, ma egyre kevesebb idő jut – mondta el lapunknak a turisztikai szakember.

Szendrői Attila és felesége Győrből érkeztek egy soproni hétvégére. Ők is szívesen élnek az üdülési csekk nyújtotta lehetőségekkel. Fotó: Magasi Dávid
Szendrői Attila és felesége Győrből érkeztek egy soproni hétvégére. Ők is szívesen élnek az üdülési csekk nyújtotta lehetőségekkel. Fotó: Magasi Dávid

Érezhető növekedés

A Hotel Lövér igazgatója, Sándorfi Róbert is elismerően szólt az üdülési csekk rendszeréről. Szerinte Európában is ritkaság ez a találmány. – Érezhetően több lett a belföldi vendég szállodánkban az üdülési csekk elterjedésével, meggyőződésem, hogy mindenki csak jól járt a bevezetésével.

Mire használható az üdülési csekk?

Szállás és a hozzá kapcsolódó egyéb szolgáltatások igénybevételére, utazási szolgáltatásokra, vonat-, busz-, hajójegyekre, kulturális szolgáltatásokra, sport- és szabadidőprogramokra, egészségmegőrzésre, horgászengedély váltására, fürdő- és uszodai szolgáltatásokra, a fővárosi állatkertbe való belépésre, étkezésre, Hungaroring-, Hungexpo-belépőjegyekre, szabadidős cikkek kölcsönzésére, utasbiztosításra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

24 órás szolgálatban a siketekért

Sopron - A hivatali nyilvántartások szerint közel négyszáz siket és nagyothalló él a megyében,… Tovább olvasom