Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Csatornázás: Közel ötven kilométer új vezetéket fektettek le

Sopron - Megkezdődött a Sopron Régió Csatornázási és Szennyvíztisztítási Program keretében elkészült szennyvízcsatorna-hálózat átadása-átvétele. A kivitelezőnek a csúszás miatt 15 millió forint kötbért kell fizetnie.
Kötbért fizet a kivitelező

Utolsó fázisába érkezett az elmúlt évek legnagyobb értékű soproni beruházása. Az ISPA-projekt keretében ötmilliárd forintból újították fel a városi szennyvízcsatorna-hálózat egy részét, valamint korszerűsítették a tisztítótelepet is. A munka 2004 szeptemberében kezdődött, a befejezési határidő a tervek szerint 2007. december 31. lett volna. A fővállalkozó Betonút Zrt. azonban csupán az elmúlt napokban jelentette készre a beruházást.

A kis Várkerületen is végeztek e csatornahálózat korszerűsítésvel. Az utcarész díszkő burkolatot kap. Fotó: Magasi Dávid
A kis Várkerületen is végeztek e csatornahálózat korszerűsítésvel. Az utcarész díszkő burkolatot kap. Fotó: Magasi Dávid


– A megkötött uniós szerződés lehetőséget adott a határidő módosítására – tájékoztatta a Kisalföldet Vargáné Korompay Dóra projektmenedzser. – A kivitelező két okot jelölt meg. Az egyik szerint elhúzódott a hatósági engedélyeztetés, valamint nem tudott az ütemterv szerint haladni a bontással. A kifogások egy részét jogosnak találta a projekt műszaki ellenőre, így az átadás határideje március 11-re módosult. A munka azonban erre az időpontra sem fejeződött be, ezért a Betonútnak 15 millió forint kötbért kell megfizetnie az önkormányzatnak, amit ők elismertek. Lényeges, hogy ez az összeg a városnál marad.

Vargáné Korompay Dóra hozzátette: a csatornázás során 1800 bekötést végeztek el, 9 átemelőt építettek ki, a lefektetett csőhálózat hossza pedig megközelíti az 50 kilométert.

A Várkerületen a forgalmi dugók elkerülése érdekében alagútfúrásos technológiával végezték el a kivitelezést.

ISPA Plusz
A csatornázás az első ütemmel nem ért véget. Az ISPA Plusz keretében idén év végéig hat helyen folytatják tovább a kivitelezést. A megkezdett kiegészítő beruházás összértéke 300 millió forint.Olvasóink írták

 • 7. Adysok 2008. június 10. 20:50
  „Mi, az Ady Endre út és környékének lakói reménykedünk, hogy "hepe-hupás utcánk" is bekerült az ISPA Plusz programba és ez a biztosítéka a városi ígéret betartásának, miszerint az Ady Endre utca csatornafektetési és útfelújítási munkái az év végéig elkészülnek, befejeződnek.
  Az eddigi hatalmas városi beruházás dícséri a Hivatal munkáját és köztüka pályázók munkáját, a kivitelezőket, de nem utolsó sorban a város lakosságát, aik elviselték a nem éppen ideális közlekedést.
  Fogjunk össze és akkor városunk tovább fejlődik!”
 • 6. Hibák, hibák és hibák! 2008. június 09. 12:06
  „Ünnepi hetek előtt ilyen munkát nem szabadott volna elkezdeni.
  Nézz meg a Dömötöri II. teraszt. Az esőviz lefolyik az úttesre, mert a csatornanyillás az emelkedőre került. Aztán a járókelők
  fröcskölik a kanyarófó autosók a raiffeisen Bank előtt.
  Ezt sem sikerült jól elkészíteni?”
 • 5. Egy bringás 2008. június 09. 09:35
  „HKI!
  Ha eddig figyelted volna a híradásokat és olvastad volna a Kisalföldet akkor tudnád, hogy a fák betegek voltak azért vágták ki és cserébe jóval több fát fognak ültetni a kivágottak helyett! Csak tudod amíg nem készül el a járda addig nem is lesz fásítás.
  Bocs! Szia!”
 • 4. c1 2008. június 06. 18:20
  „Gondolom, hogy az aszfalt olcsóbb, de ez nem szivja magába az esövizet stb. Talán jobb lenne a "köves" példa. Mindig felveszi a gép és vissza rakja? De ez drágább. No 5-éven betérül.”
 • 3. mindigatutit 2008. június 06. 16:57
  „remélem az aszfaltozáskor nem toldozgatnak ,hanem kap egy új aszfaltréteget a várker”
 • 2. civis 2008. június 06. 11:04
  „hahahaaa, konténeres fákat! olyanokat, amkeit a Petőfi térre kockásítottak? na az olyan környezet-ízlésficamos, az jó lesz!
  (HKI nem neked szól a cinizmus, hanem a drága jó felelősöknek)”
 • 1. HKI 2008. június 06. 10:17
  „Mivel a fákat kivágták , nagyon csupasz és csúnya lett ez a része a várkerületnek. Látom az oszlopokra tettek virágokat , de a csupaszságát nem szüntette meg, csak kicsit mérsékelte. Konténeres fákat vagy valamilyen megoldást keressenek az erre illetékesek ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyvünnep lesz Sopronban

Sopron - Az Első Soproni Könyvünnepet június 7-én és 8-án rendezik a Liszt-központ előtt, ahol… Tovább olvasom