Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Csatornázás, aszfaltozás

Tíz év küzdelme után, hamarosan hozzákezdenek a soproni Kertvárosi utca kiépítéséhez.
A Kertvárosi utcáról, pontosabban az ott élők jogos panaszáról többször írt a Kisalföld. Sokáig úgy tűnt, sohasem szűnik meg a nyári porfelhő, az őszi és tavaszi sártenger.

Egy társasház nem vállalta

A helyzetet nehezítette, hogy a lakók nem tudták megalakítani az útépítő közösséget – hogy pályázhassanak az önkormányzat támogatására –, mert az egyetlen 16 lakásos társasház lakói nem voltak hajlandók vállalni a családonként 350 ezer forintos önrészt. A közösség tehát nem alakult meg, de mivel fontos útról van szó, az önkormányzat tavasszal kiírta az építésre a közbeszerzési pályázatot, amelynek már győztese is van, így hamarosan elkezdődnek a munkálatok.

Megkezdődnek a munkák

– Először a csapadékvíz-elvezető rendszert építik ki, az Ágfalvi úttól az Újdűlő utcáig, illetve az Ágfalvi út felől, a rossz állapotban lévő szennyvízcsatorna mintegy hetvenméteres szakaszát – tudtuk meg Mohay Gábortól, az önkormányzat sajtóreferensétől. – Ezt követően látnak hozzá az útépítéshez a Bánfalvi úttól az Újdűlőig. Ezekkel a munkálatokkal várhatóan még az idén végeznek, jövőre pedig folytatódik tovább az útépítés.

63 milliót fordítanak rá

Kérdés persze, hogy miből. Mint megtudtuk, az önkormányzat finanszírozásában. A költségvetésben szereplő összeg 63 millió forint, ennek egy részét azonban a lakók fizetik majd ki, mert ha még hivatalosan nincs is útépítő közösség, megvan a megalakításához szükséges kétharmados többség. Azoknak a családoknak vagy tulajdonosoknak, akik nem lépnek be, adóként vetik ki a belépési összeget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Középkori kápolnát tártak fel

Kora középkori kápolnára bukkantak a régészek a soproni Kecske-templom sekrestyéjében. Tovább olvasom