Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 32°C Még több cikk.

Csatornaépítés bosszúsággal

Sopron - A Mikes Kelemen utcai csapadékvíz-elvezető csatorna építése néhány lakó szerint túlzott bosszúsággal jár együtt.
Az utca lakói közül többen panaszkodnak: a csatornázással összefüggő zökkenők már a kezdetekkor elkezdődtek. Előzetesen semmi felvilágosítást nem kaptak, hogy felbontják az utcát, csak amikor már a tényleges munkákhoz fogtak a szakemberek. Cédulákon jelezte a kivitelező, hogy átmenetileg parkolási és áthaladási problémák lesznek.

– Az utca érintett, mintegy háromszáz méteres szakaszán ügyeltünk arra, hogy a gépkocsival való közlekedés lehetőségét a körülmények ellenére is folyamatosan fenntartsuk – nyilatkozta a kivitelező képviselője.

Az utca lakói főként a késői tájékoztatást kifogásolják a csatornázással kapcsolatban. Fotó: Magasi
Az utca lakói főként a késői tájékoztatást kifogásolják a csatornázással kapcsolatban. Fotó: Magasi

– A bontási engedélynek minden esetben része, hogy a kivitelezőnek tájékoztatnia kell a lakosságot a várható munkálatokról – közölte Kuslics Balázs, a városháza szóvivője. – Nincs meghatározva, hogy a kivitelezés megkezdése előtt hány nappal történik ez, hiszen egyrészt függ a beruházástól, másrészt a kültéri munkáknál az időjárás az utolsó pillanatban is felboríthatja az ütemtervet. Másként célszerű eljárni akkor, ha nagy forgalmú utat érint a korlátozás, és másként, ha meghatározott ingatlanoknak korlátozzák az elérhetőségét. Előfordul, hogy a kivitelező nem, vagy csak késve tájékoztat. Miután a tájékoztatás az engedély része, a mulasztás akár szabálysértési eljárást is vonhat maga után. A lakók ugyanis nem tudják, hogy ez a kivitelező feladata és ezért sok esetben az önkormányzatot hibáztatják a nem megfelelő tájékoztatásért.

Olvasóink írták

  • 3. kismanó 2009. április 06. 19:18
    „Jó lenne ha le is aszfaltoznák az utcát! Ráférne, főleg ezek után! Hát hogy néz ki most?!”
  • 2. jockey 2009. április 06. 13:16
    „Mennyivel kellett volna előre szólni? 2 napig ott álltak a gépek, szinte nem csináltak semmit. Aki ezelatt nem vette észre, hogy itt valami készül, annak gratulálok. Sokkan lényegesebb, hogy mikor fejezik be, illetve leaszfaltozzák-e újra az egész utcát.”
  • 1. George 2009. április 06. 08:56
    „Nem mindegy mikor kezdik el? Az a lényeg,hogy végre megcsinálják nem??? Minek kell ezen annyit hisztizni?VAgy mindenki arra számított,hogy külön kérvényt nyújtanak be nekik,hogy megcsinálhassák az utat?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bölcsőde nyílik a kisvárosban

Fertőszentmiklós - Rendkívüli testületi ülésen döntöttek arról, hogy szeptembertől bölcsőde nyílik… Tovább olvasom