Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Csapod nem adja fel a csatornázást

Nyolc éve húzódik a település szennyvízcsatornázásának megvalósítása. Kacifántos fordulatok után most új lehetőségben bíznak a helyiek.

– Már nyolc éve húzódik a falu szennyvízcsatornázása. Pedig sok helyütt gondot okoz a magas talajvíz – mondja a tősgyökeres csapodi Nagy Jánosné nyugdíjas. – Tudjuk, hogy nem a községvezetésen múlik az előrelépés. Mindig közbejön valami, ami miatt meghiúsul a terv.

A csapodi képviselő-testület nyolc évvel ezelőtt döntött arról, hogy kiépítik a szennyvízcsatornát helyi tisztítóművel. Rá két évre be is nyújtották a pályázatukat, de az nem járt sikerrel.

Nagy Jánosné és Kocsis László polgármester reménykedik, most talán sikerül az előrelépés a szennyvízcsatornázásban.
Nagy Jánosné és Kocsis László polgármester reménykedik, most talán sikerül az előrelépés a szennyvízcsatornázásban.


– Nem adtuk fel a programot, 2012-ben újból benyújtottuk a pályázatot – mondja az előzményekről Kocsis László polgármester. – Az akkor számunkra megítélt 336 millió forintot azonban végül az állam tartaléklistára helyezte. Nem várt fejleményként ezeket a listákat 2014-ben törölték, ráadásul egy új rendelkezés arról is határozott, hogy az operatív program csak a kétezer lélekszám fölötti települések pályázatát támogatja.

Mindeközben a település ötszázhatvan lakosa befizette az önrészeket. Akik egy összegben vállalták a költségeket, 170 ezer, a részletekben fizetőknek mintegy 190 ezer forintot kellett állniuk. A pályázatban 277 bekötés szerepelt.

– De most sem adjuk fel, hogy községünkben a XXI. század elején európai körülményeket teremtsünk szennyvíz tekintetében – hangsúlyozta a polgármester. – Most új lehetőség kínálkozik, s bízunk abban, hogy a megyei területi operatív program keretében sikerül pályázatot elnyernünk. Annál is inkább, mert ennek egyik prioritása a környezetvédelmi infrastrukturális fejlesztések segítése. Jogerős vízjogi engedéllyel is rendelkezünk a beruházás megvalósításához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronban dolgozik Magyarország legjobb kábítószer-kereső kutyája

Tremmel Nándor főtörzszászlós Piko névre hallgató belga juhásza a legjobb. Mindent kiszagol, de… Tovább olvasom