Kisalföld logö

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 15°C Még több cikk.

Csapat helyettesíti a polgármestert

Walter Dezső betegsége idején sem maradt irányítás nélkül Sopron – hangsúlyozza Kalmár István alpolgármester, aki általános helyettese a hiányzó polgármesternek, de mint mondja, nincs egyedül...
Kalmár István alpolgármester
– Mióta is van távol a polgármester?
– kérdeztük Kalmár István szocialista alpolgármestert, aki általános kérdésekben helyettesíti a jelenleg kórházban fekvő Walter Dezsőt.
– Az áprilisi közgyűlésen még részt vett, utána hétfőn, azaz április 28-án ment be a kórházba.

– Miért budapesti kórházban műtötték?
– A soproni kórház igazgatójától úgy tudom, ennek az az egyszerű oka van, hogy a pesti klinikán dolgozik az az európai hírű orvos, aki ennek a területnek a specialistája.

– Milyen területnek? Mi tulajdonképpen a polgármester betegsége?
– A család kérésére erre a kérdésre nem válaszolhatok. Egyébként sem tartom ildomosnak, ha bárki betegségét az újságok taglalják. Ráadásul azt már úgyis megírta a Kisalföld, hogy bonyolult hasi műtétre volt szükség.

– Úgy tudjuk, többször is operálni kellett a polgármestert...
– Komplikációk léptek fel. De erről vagy a család, vagy majd maga Walter Dezső többet mond. Tudom, hogy különböző pletykák keringenek a városban, nagy részükből egy szó sem igaz.

– Ki vezeti most a várost, ki dönt a konkrét kérdésekben?
– A napi munkában elsősorban a két alpolgármester, a tanácsnok és a két tanácsadó vesz részt. Az önkormányzati törvény, illetve a szervezeti és működési szabályzat egyébként mindent pontosan behatárol és leszabályoz. Én vagyok az általános helyettes, Hruby József viszi a gazdasági ügyeket, Kóczán Zoltán tanácsnok a városüzemeltetési feladatokat és sokat segít, főleg a protokolláris teendők átvállalásával a két tanácsadó, Wilfing Ferenc és Kránitz László is. Stratégiai kérdésekben eddig is az MSZP–SZDSZ koalíció frakciói döntöttek.

– A felelősség is közös?
– Részben. A felelősség elsősorban a városvezető koalícióé, de miután nekem van aláírási jogom, az enyém is.

– Ez úgy hangzik, mintha a csapat maradéktalanul helyettesítené a polgármestert.
– Hiányzik Walter Dezső határozottsága és stílusa, néhány stratégiai lépéssel meg is várjuk. De a városnak működnie kell. Szerencsére hosszasan egyeztettünk, mielőtt bement a kórházba, úgyhogy most a jóváhagyásával, a beleegyezésével vihetjük a feladatokat.

– Egy pártnak mindenre fel kell készülnie. Gondolkodtak már azon, mi lesz az MSZP stratégiája, ha Walter Dezső esetleg úgy dönt, nem jön vissza dolgozni?
– Micsoda kérdés! Nem is időszerű... Lehet, hogy politikai ellenfeleinket foglalkoztatja ez a téma, nekünk viszont más dolgunk van...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilencszázmilliós veszteség

A GySEV Rt. elmúlt évi vesztesége több mint 900 millió forint – jelentették be kedden a… Tovább olvasom