Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Csapadékcsatorna épül

Sopron - Csapadékcsatorna épül az ISPA Plusz program keretében az Uszoda utcában. A program során faltól falig megújul az úttest és a járda is.
Csütörtökön sajtótájékoztatón ismertették a csatornázási és szennyvíztisztítási program folytatását, melynek keretében valósul meg a csapadékcsatorna-rendszer. Mint kiderült, az ISPA Plusz programon elnyert 309 millió forintból hetvenmillió forintot fordítanak az Uszoda utcai beruházásra. Ehhez az önkormányzat további harmincmillió forintot különít el: az utca teljes hosszában, nyolcszáz méteren oldódik meg a csapadékelvezetés.

„A házakról az esővizet a föld alatt vezetik el az Ikva patakba, az úttesten pedig további víznyelőket alakítanak ki" – fogalmazott Kerekes Attila városi főmérnök. (Jelenleg ugyanis a csapadék a szennyvízcsatornán keresztül a Győri úti tisztítóba kerül, növelve a városi szennyvíztisztítási költségeket.)

Simon István alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője a tegnapi tájékoztatón elmondta, kezeskedik afelől, hogy a kivitelező határidőre (azaz október 15-re) és megfelelő minőségben adja át a munkaterületet.

Olvasóink írták

 • 5. stef 2008. május 19. 08:34
  „Valakimás, Te melyik városban laksz? Az a bajom, h eddig 1 konkrétumot sem láttam betartani! Egyébként honnan veszed, h Fletós vagyok? Csak mert nem nyalom a (bármelyik oldali) politikus seggét?
  Ja! Vedd észre: A "BÜDÖSBUNKÓ" Téged minösít !”
 • 4. pincsi 2008. május 16. 14:45
  „Egyetértek steffel ideje lene befejezni lassan másfél év után a Balfi utcát, Ógabona teret, Táncsics utca kis szakaszát vagy a félig újraaszfaltozott Kossuth utcát, nem az a probléma, hogy várni kell egy kicsit de hogy több mint egy év óta nincs kész a Balfi utca meg a mélygarázsnál is csak pereskednek ahelyett hogy megnyitnák de majd meglájuk.”
 • 3. papesz 2008. május 16. 12:12
  „aztán mi van,ha számonkéred??majd megmagyarázza,ugyanmáár,Te még hiszel ezeknek a politikusoknak??
  muhaha”
 • 2. valakimás 2008. május 16. 11:50
  „Nem egészen értem, hogy mi a bajod. Végre egy politikus aki olyan konkrétumot mond, ami számonkérhető. Te is egy örök pesszimista büdösbunkó lehetsz, aki annak se tud örülni, hogy ha néhány hónapig szívunk is, de végre elkészül egy utca. Mindig pofáztok, hogy a városvezetés semmit se csinál, amikor meg csinál akkor fel vagytok háborodva. Kövesd a Fletód javaslatát: ki lehet menni Szlovákiába...!”
 • 1. stef 2008. május 16. 07:47
  „Tán be kellene fejezni a félbehagyott eddigi torzókat: Várker, Balfi út, Ógabona, stb...
  Mivel kezeskedik a Képviselö úr? A közvagyonnal? Térjen már észhez mit mond! Fogadok vele bármiben, hogy nem lesz kész! Csak legyen olyan faszagyerek, h be is tartja, ha veszít!
  Ottlakóknak sok türelmet!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiút a panelcsapdából?

Sopron - Egy tanulmány szerint Sopronban és környékén annyi biomassza-alapanyag lenne feldolgozható,… Tovább olvasom