Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Csaló nőt ítéltek el Sopronban

Sopron - Több mint hárommillió forintot csalt ki egy Sopron környéki férfitől az a szombathelyi nő, akit két év – négy évre felfüggesztett – börtönre ítélt a Soproni Városi Bíróságon dr. Gajdos Anikó bíró és tanácsa.
A két gyermeket nevelő, egyébiránt élettársi kapcsolatban élő, harmincas éveiben járó nő még 2004 februárjában ismerkedett meg a Sopron környéki faluban lakó sértettel, akivel szorosabb ismeretséget alakított ki. Azzal hitegette a férfit, hogy élettársi viszonyt létesít vele, hozzá költözik, sőt, közös munkahelyen fog majd munkát vállalni. A férfit elámította a nő praktikája. Az asszony a 2004 februárja és októbere közötti időszakban – többnyire valótlan indokokra hivatkozva – gyakran kért kölcsön különböző összegeket újdonsült partnerétől, összesen 3 millió 75 ezer forintot. Volt, amikor albérleti díjainak rendezésére, nem létező büntetésének kifizetésére, beteg gyermeke gyógykezelésére, vagy éppen autóvásárlásra kapott pénzt a nő a gáláns lovagtól. Azt mondogatta a sértettnek, hogy szombathelyi ingatlana eladásából fogja visszafizetni a kölcsönöket, ám igazából a családi ház nem az övé volt, hanem anyósának és apósának közös tulajdona.

Egy idő után azonban halványulni kezdett a férfi lelkesedése az asszony iránt, s a több mint hárommillió forintos káráért inkább beperelte hitegetőjét. A soproni bíróság a nőt csalásban találta bűnösnek, s két év – négy évre felfüggesztett – börtönre ítélte, egyszersmind kötelezte a több mint hárommillió forint visszafizetésére is. Az ítélet jogerőre emelkedett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz éve a családokért a korai fejlesztő

Sopron - Tíz évvel ezelőtt szakemberek és szülők összefogásából született meg a soproni korai… Tovább olvasom