Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Csalás halláskészülékekkel?

Akár a 100 millió forintos kárt is okozhatott a soproni hallókészülék-csalási ügy.

A gyógyászati segédeszközök forgalmazásával foglalkozó vállalkozó a hozzá fordulók adataival visszaélve az igényeltnél több hallókészüléket számolt el a tb felé. A sértettek erről mit sem tudtak. A vállalkozó feltételezhetően úgy követte el a csalást, hogy egy taj-szám felhasználásával több készüléket is igényelt. A soproni, Sopron környéki, illetve Vas és Zala megyei vásárlók viszont csak egyet- egyet kaptak meg. A megszerzett pluszkészülékeket külföldön, illetve Magyarországon értékesítette a kereskedő. Jelenleg az sem zárható ki, hogy orvosok is közreműködtek a csalássorozatban.

Egy taj-számra több hallókészülék?

A gyógyászati segédeszközök forgalmazásával foglalkozó vállalkozó a hozzá fordulók adataival visszaélve az igényeltnél több hallókészüléket számolt el a tb felé. A sértettek erről mit sem tudtak. A vállalkozó feltételezhetően úgy követte el a csalást, hogy egy taj-szám felhasználásával több készüléket is igényelt. A soproni és a városkörnyéki, illetve Vas és Zala megyei vásárlók viszont csak egyet-egyet kaptak meg. A megszerzett pluszkészülékeket külföldön, illetve Magyarországon értékesítette a kereskedő. Jelenleg az sem zárható ki, hogy orvosok is közreműködtek a feltételezett csalássorozatban.

A visszaélésre a megyei egészségbiztosítási pénztárnál egy január elején tartott ellenőrzéskor derült fényt. A vállalkozó – az eddigi nem hivatalos adatok alapján – több tízmillió forint értékben károsította meg az államot. Kocsis Tünde, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense közölte: az egészségbiztosítási pénztár feljelentése alapján valóban indítottak büntetőeljárást az ügyben csalás gyanúja miatt. Eddig közel száz embert hallgattak meg és még legalább ennyit szeretnének kifaggatni az eset körülményeiről.

A nyomozás még nem zárult le

A megyei egészségbiztosítási pénztár igazgatója nem erősítette meg, de nem is cáfolta a Kisalföld értesülését, mondván, még nem zárult le a nyomozás. Annyit jegyzett meg csupán, az ügy felderítése után részletesen tájékoztatják az olvasókat.

Az ügy kapcsán várhatóan több megyére is kiterjedhet a rendőrségi vizsgálat. A Soproni Rendőrkapitányság a napokban tartott házkutatást a vállalkozó üzletében. Információink szerint a boltban azonban senkit és semmit sem találtak. Ezzel párhuzamosan a rendőrség munkatársai megkezdték az érintettek felkutatását.

Csapodon például eddig 8–10 hallókészülékes esetről is beszélnek az emberek. Az egyik helybéli tizenéves kislánynak ugyan semmilyen halláskárosodása nincs, mégis „igényelt" hallókészüléket, legalábbis papíron...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem késő a védőoltás

Influenzaszerű megbetegedéseket növekvő számban észleltek Győr-Moson-Sopron megyében is. Tovább olvasom