Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Családos anyák túlórában

Több kisgyermekes édesanya panaszkodik: egy soproni cégnél a hivatalosan előírt 30 óránál sokkal több túlórát kell dolgozniuk. Aki ezt nem vállalja, attól megválik az üzem.

Több kisgyermekes édesanya panaszkodik: egy soproni cégnél a hivatalosan előírt 30 óránál sokkal több túlórát kell dolgozniuk. Aki ezt nem vállalja, attól megválik az üzem. A cég osztrák tulajdonosa szerint a megrendelés teljesítése az első.

Vidéken élő kisgyermekes édesanya az egyik soproni, osztrák tulajdonú és viszonylag jól fizető cégnél vállalt munkát. Mint mondta, a vállalat egyik legfőbb vonzereje – legalábbis a felvételkor – a munkaidő volt, ami reggel 6-tól délután 2-ig tart.

A gyakorlatban viszont rengeteg túlórát követelnek a dolgozóktól, a hivatalosan előírt havi 30 óránál is többet.

Megesik, hogy igen gyakran este 6–7-ig kell bent maradniuk. Csakhogy ezt nemigen tudják vállalni azok a kisgyermekes édesanyák, akiknek nem áll módjukban rokonokra bízni a kicsiket.

– Világcégekkel állunk üzleti kapcsolatban, ami megrendelésünk van, azt minden körülmények között pontosan és időre kell teljesítenünk – nyilatkozta Herbert Fennes-Wastl, a kft. osztrák tulajdonosa. – A dolgozókkal különben megbeszéltük: két műszakot akarnak, vagy inkább túlóráznak. A többség az utóbbit választotta. Szezonális megrendeléseknek teszünk eleget: a túlórák számát a csúcsidőszakban csak úgy csökkenthetnénk, ha több embert vennénk fel, viszont akkor a kisebb forgalmú hónapokban elbocsátásokkal kellene szembenézni. Aki ezt nem tudja vállalni, sajnáljuk, de a cég – és ezzel együtt az egész munkatársi kollektíva – érdekei az elsődlegesek. Sokat kérünk, de sokat is adunk az embereknek, a múlt héten volt általános fizetésemelés. A jövőben pedig jobban odafigyelünk dolgozóink problémáira.

Gosztonyi Miklós

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mobiladóvevők: veszélyes(?) sugárzás

Életveszélyes sugárzást bocsátanak ki a mobiltelefonok működéséhez szükséges antennák – véli… Tovább olvasom