Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Családi nap a Deák téren

Sopron - Első alkalommal tartott családi napot tegnap a Deák téren az MSZP soproni szervezete. A szocialisták informálisan így avatták fel a teret.
A felnőtteket pogácsa és forralt bor, a gyermekeket pedig játszóház és arcfestés várta a hagyományteremtő Deák téri családi napon, amelyet a multifunkciós épületnél tartottak tegnap. A megjelenteket – akik mintegy kétszer annyian voltak, mint a tér vasárnapi hivatalos avatásán – térzene és mazsorettek szórakoztatták.

Kalmár István köszöntője után az a Tóthné Drescher Andrea lépett a mikrofonhoz, aki a jelenlegi városvezetés vasárnapi téravatóján hívatlanul beszélt (Kisalföld, 2007. október 8., Közjáték a Deák tér avatásán). – Nem vagyok sem Fidesz-, sem MSZP-tag, magánemberként álltam akkor a mikrofon elé. Véleményemet is magánemberként mondtam el, miként most sem politizálni jöttem. Azt szerettem volna az előző városvezetésnek megköszönni, hogy elindították a tér felújítását.

Ezt követően Kránitz László országgyűlési képviselő elmondta, annak idején jogos volt a soproniak igénye, hogy tegyék rendbe a teret. Mindez elkészült és egy megszépült környezet fogadja az itt élőket és az ide látogatókat. A politikus végezetül megköszönte a jelenlegi városvezetésnek, hogy a civil szervezetek nyomására sem állíttatta le a munkálatokat és befejezték a tér felújítását.

Ha körbenézünk, látszik a munkánk eredménye. Nincs az a hatalom és városvezetés, ami elvehetné, amit itt megteremtettünk.

Walter Dezső volt polgármester

Az előző polgármester, Walter Dezső tavaly október óta tegnap beszélt először nagy nyilvánosság előtt.

Kolber István – akkori regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter – éppen három évvel ezelőtt itt, a téren jelentette be, hogy a város megkapta a támogatást a felújításhoz. Most ismét eljött. – Miniszterként első utam éppen ide vezetett. Öröm látni, hogy megszépült a Deák tér – mondta a miniszterelnöki hivatal államtitkára. – Az országban jelenleg több mint negyven városban zajlik (zajlott) hasonló beruházás. Biztos vagyok abban, hogy Kránitz László és Walter Dezső továbbra is lobbizni fognak Sopron érdekében és segítenek, ha kéri a jelenlegi városvezetés.

A megjelentek végül emléktáblát avattak, amit kötelező elhelyezni minden olyan beruházáson, amihez az Európai Unió vissza nem térítendő támogatást ad. Sopron esetében a Deák térre 598 millió forint jutott.

P. Horváth László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

14 éves a Cotton Club Singer

A Cotton Club Singers 14 éves fennállása során legfőképpen tematikus koncertjeivel – így a… Tovább olvasom