Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Családi kerékpártúra ajándékokkal

Jó időt „rendelt" május 26-ra Borossay György, a huszonkettedik vas-villá’-s kerékpártúra szervezője.
Eddig ezt is jól csinálta: a huszonkét év alatt mindössze egyszer kellett esőnapon lekerekezni a 27 kilométeres távot. – Sopron közkedvelt családi biciklitúrájára már lehet készülni! – üzeni a főszervező, aki harminc éve oktatja diákjait a Vas-Villá’-ban. A kerékpártúra ötlete is itt született, először „csak" száz diák pattant nyeregbe hívó szavára, később volt olyan év, hogy csaknem kétezren bicikliztek vele.

– Nincs rajt, nincs verseny, egyszerűen kerékpározunk egy jót, együtt vagyunk, jól érezzük magunkat – fogalmazza meg a túra lényegét Borossay György. Az évek során a támogatóknak köszönhetően több mint 240 bringát osztott ki ajándékként a résztvevők között. – Bárhová megyek, mindenhol találkozom volt tanítvánnyal, s mindenütt jó szívvel segítik a rendezvényünket. Ez a lényeg.A 22. túrán stílusosan 2,2 millió forint értékben szeretnének kisorsolni ajándékokat, s ahogy minden évben, ezúttal is százezer forinttal támogatják a kórház gyermekosztályának alapítványát.

Május 26-án, vasárnap 8 és 9 óra között regisztrálhatnak a résztvevők a Vas-Villa’ udvarán egyéni vagy családi kategóriában. Előreláthatóan 11.30 órakor ide érkeznek vissza a túrázók, akik ha mindhárom állomáson hitelesítenek, sorsoláson vehetnek részt. Hegyikerékpárok és a legkülönbözőbb ajándéktárgyak kerülnek a szerencsésekhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Handleres diákok tárlata nyílt meg

Öt évfolyam 118 diákja mutatja be alkotásait a Handler Nándor Szakképző Iskola aulájában. Tovább olvasom