Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Csaknem negyedmillióval több utasa volt a GYSEV-nek tavaly

Csaknem negyedmillióval több utast szállított a GYSEV 2011-ben, mint az azt megelőző évben. Ez 7,8 százalékos emelkedést jelent. A vasúttársaságnak tavaly összesen 3 millió 395 ezer utasa volt.

2011-ben márciustól folyamatosan emelkedett az utasok száma: az előző év azonos időszakához képest augusztusra már csaknem 6, októberre pedig 7,5 százalékkal utaztak többen a GYSEV járatain. Az összesített adatok alapján év végére 245 ezerrel volt több utasa a vasúttársaságnak 2011-ben, mint 2010-ben. Legnagyobb mértékben, 16 százalékkal azon utasok száma emelkedett, akik teljes árú menetjegyet váltottak utazásukhoz.

A GYSEV elnök-vezérigazgatója szerint az emelkedő üzemanyag árak mellett a vasúti szolgáltatások folyamatos javítása is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ilyen arányban növekedjen a vasutat választó utasok száma a GYSEV vonalain.

„A tavalyi évtől intercity járatainkon és több város vasútállomásán is ingyenes wifi-elérhetőséget biztosít a GYSEV" – tudatta Dávid Ilona. „Szombathely és Szentgotthárd között a korábbi 60 helyett már 120 km-es sebességgel szállítjuk az utasokat. Igyekeztünk a menetrendek összehangolásával és indokolt esetben új vonatok indításával, ingyenes parkolóhelyekkel, ill. kerékpártárolókkal kiszolgálni az utazóközönséget. Remélem, hogy 2012-ben is folytatódik a tendencia, és mind többen választják az egyéni helyett a közösségi közlekedést" – mondta a cég elnök-vezérigazgatója.

Az utasok tavaly csaknem 11 millióval több kilométert tettek meg a GYSEV vonalain, mint az előző évben. Nem változott jelentősen az utasok által megtett táv: ez 2010-ben és tavaly is 44 kilométer volt átlagosan. A vasúttársaság szerint ez azt jelenti, hogy elsősorban a naponta munkába igyekvők közül választották jelentősen többen a vasúti közlekedést.
Mint ismert, a GYSEV októbertől az eddigiek mellett további 214 kilométer vasútvonal üzemeltetését vette át. Ezeken a szakaszokon december 11-től kezdte meg a személyszállítást a vasúttársaság. Az adatokban az átvett vonalak utasforgalma nem szerepel.

Olvasóink írták

  • 1. Kuvasz 2012. január 19. 15:51
    „Gratulálok a növekedéshez. Az említrett Sopron - Szentgotthárd vonmal feljavítása bizonyára nagymértékben járult ehhez hozzá. A korábbi siralmas állapotokat európai színvonal váltotta fel. Ezért is többen utaznak arra.
    Érdekes volna olvasni, hogy annak a vonalnak a forgalma milyen mértékben emelkedett.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lájkolja? - Így fészbúkolnak, iwiweznek a soproni képviselők

Tóth Éva (Fidesz) lájkolta Ákost és Pink Floydot, Bebesi József (LMP) üzenetet írt Muri Enikőnek.… Tovább olvasom