Kisalföld logö

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 13°C | 27°C Még több cikk.

Csaknem félmilliót csaltak ki egy asszonytól a parapszichológia nevében

Négyszázötvenezer forintot fizettettek ki egy asszonnyal a gazdagsághoz vezető út ˝ingyenes˝ tanácsadásáért.

Ráadásul először 2 millió, majd később 5,5 millió forint kizárólagos nyereménnyel hitegették.

Az ügy hetilapokban közzétett hirdetéssel kezdődött, amelynek szövege a pénzzel volt kapcsolatos. ˝Hogyan lehet meggazdagodni, sok pénzre szert tenni? Aki adataival kitöltve visszaküldi a kérdőívet, ingyenes útmutatót, tanácsot kap˝ – állt egy ˝parapszichológiai központ˝ fizetett közleményében. Esetünkben a Fertő-parti településen élő asszony – még 2008 tavaszán – válaszolt a hirdetésre. El is kezdtek érkezni a borítékok.

Megkapta a ˝szerencseszámát˝, sőt, a Tíz lépés a meggazdagodáshoz című kiadványt is; talizmánok, varázskövek sokaságával lett gazdagabb, ám alapvetően semmiféle változás nem következett be a nő és családja életében. Azaz mégis: a ˝tanácsadás˝ ugyan ˝ingyenes˝ volt, de a kapott küldeményekből rendre 5–6 ezer forintról kiállított csekkek is előkerültek.

˝Adminisztrációs költségekre˝ – állt a tájékoztatóban, ami hihető is volt, így e néhány ezer forintokat fel is adták. Az utasításnak megfelelően még a feladóvevényt is visszaküldték. Egyszer csak komoly hangú levél érkezett: kétmillió forintot nyert. Pár hónap múltán újabb ˝örömhír˝ érte: most 5,5 milliót nyert. ˝Ön az egyetlen kizárólagos jogosultja a nyereménynek˝ – hitegették az idős asszonyt. Aztán telt-múlt az idő, a beígért nagy összegek nem, csak a borítékok érkeztek további szerencsemütyürkékkel, no meg a befizetendő 5–6 ezer forintos csekkekkel. Amikor az asszony által postára adott ˝adminisztrációs költség˝ végösszege elérte a 450 ezer forintot, betelt a pohár, s a rendőrséghez fordult. ˝Mivel azt írták, hogy közjegyző jelenlétében húzták ki az azonosító számomat, mint egyedüli nyertest, sőt, még a vezérigazgató is gratulált levélben, éppen ezért nem hagyom annyiban. Követelem, hogy fizessék ki nekem a kétmilliót és az 5,5 milliót is. Ugyanis minden levél megvan tőlük. Ez ügyben a rendőrség mellett először is ügyvédhez fogok fordulni˝ – nyilatkozta portálunknak ingerülten a károsult.

– Az ügyben nagyobb értékre elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás ismeretlen tettes ellen – közölte Csiszár Péter, a Soproni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának nyomozója. – A rendőrség azt tanácsolja, az emberek ne legyenek hiszékenyek, ha nagyobb összegű nyereményekkel kecsegtetik őket, mert sokba kerülhet az nekik.

Olvasóink írták

 • 10. Monesz 2010. június 11. 12:06
  „Nekem is jött ilyen, de én elötte semmit nem töltöttem ki! Írtam a címre egy "kedves" levelet, hogy az édesannyjukat nézzék hülyének! Több levél nem jött! Különben,hogy lehet vki ilyen hülye? Még a csapból is az folyik minden ilyesmi átverés!”
 • 9. öröksoproni 2010. június 09. 14:43
  „Elképesztő, hogy mindig vannak, akik nem okulnak más kárából! Még hány ilyen esetnek kell megtörténnie, hogy senkinek ne jusson eszébe belemenni ennyire átlátszó átverésbe? Mikor tanulja már meg a magyar, hogy pénzt nem lehet nyerni, azért dolgozni kell!”
 • 8. janika 2010. június 07. 17:40
  „A magyar kormánynak és holdudvarának talán sosem volt és ma sincsenek efféle tanácsadói?”
 • 7. quaestor 2010. június 07. 17:40
  „Ezt komolyan mondom nem hiszem el...
  Ha a 6.000,- Ft-os admin ktg-gel számolok, akkor 75 alkalommal kellett a hiszékeny károsultnak postázni a csekkeket. Ha hiszékeny is, de mondjuk a tizedik 5-6.000,- Ft feladása után nem tűnt fel neki, hogy kamu az egész??? Ráadásul a feladóvevényt is elküldte nekik. No comment...”
 • 6. Filtec 2010. június 07. 17:05
  „Aki hülye, az nem biztos, hogy tehet róla.


  Tanulság: Ha ilyenről van tudomásunk, egyből hívni a SÜN-öket, aztán - remélem -
  lecsapnak az ilyen, na most figyelj Kisalföld!!!
  <moderálva>
   
   
   ”
 • 5. neuhauser 2010. június 07. 16:42
  „pölö 450.000:6000=75
  kb. 75 (!) db csekket adott akkor fel
  Ha nem "nyer" véletlenül, mégis mikor tűnt volna fel neki, hogy ez kamu??!!”
 • 4. Csetneky 2010. június 07. 15:43
  „Én nem értem ezt az egészet. Nem dőlök be az ilyen bugyuta dolgoknak, mégsincs felesleges 450 ezer forintom. Lehet, hogy meg kellene tudnom a szerencseszámomat?”
 • 3. bobo 2010. június 07. 12:40
  „Miért akar valaki gazdag lenni, ha van fölösleges 450.000 forintja?”
 • 2. mindigatutit 2010. június 07. 09:18
  „először gondolkodni kellene,nem pedig utólag fenyegetőzni”
 • 1. GD 2010. június 06. 22:18
  „Drága "tanulópénz" volt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színház a VOLT-on

A koncerteken túl kiegészítő programok sokaságával színesítik Magyarország legnépszerűbb vidéki… Tovább olvasom