Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Csak ˝saját˝ rendszerét javítja ingyen a holding

Sopron - Szerkesztőségünkhöz fordult egy önkormányzati bérlakásban élő hölgy, mondván, folyamatosan eldugul a lefolyó otthonában, és véleménye szerint nem neki kellene fedezni a hibaelhárítás költségeit. Megtudtuk: a Sopron Holding csak ˝saját˝ rendszerét tartja karban ingyenesen.

– 2004 óta élek itt, a Kőfaragó tér 9. szám alatt, azóta szinte folyamatos probléma a lefolyók eldugulása – kezdi panaszát Molnár Miklósné. – Amikor megkaptam ezt a komfort nélküli lakást, saját költségemen komfortosíttattam, kialakíttattam a fürdőszobát-vécét. Hosszú távra terveztem, ezért nem sajnáltam a pénzt arra, hogy kulturált életkörülményeket biztosítsak magamnak. Azonban mivel az én fürdőm lejjebb van, mint a szomszédé, és közös hálózaton vagyunk, a dugulás miatt hetente kiönt a vécé és a zuhanyzó lefolyója. Szinte félek már használni a fürdőszobát, mert mindig attól tartok, kell-e használnom a mindig készenlétben álló felmosószettet.

Molnárnénál a dugulás miatt hetente kiönt a vécé és a zuhanyzó lefolyója.
Molnárnénál a dugulás miatt hetente kiönt a vécé és a zuhanyzó lefolyója.

Molnárné korábban hívott szerelőket is, de időközben elveszítette az állását, mint mondja: nincs pénze folyton javítást fizetni. A duguláselhárítás ugyanis csak ideig-óráig vezetett eredményre, újra és újra kiönt a kellemetlen szagú lé, elárasztva a lakást. – A sarokpadot és a bútorokat el kellett húzni a faltól, mert mindig befolyt mögéjük a víz, penészedésnek indult a lakás. Most így élek, a szoba közepére húzkodott büdös bútorok között...

A Sopron Holdingnál megtudtuk, hogy térítésmentesen végzik a bérleménybe adott önkormányzati lakások duguláselhárítását. Molnár Miklósné esete annyiban más, hogy a hiba a bérlő által kiépített új hálózaton jelentkezik. Ezt a bérlő az általa választott kivitelezővel készíttette el. A lakás komfortfokozatát és a fizetendő bérleti díjat a holding nem változtatta meg, a karbantartási költségeket viszont az újonnan épített szakaszon a bérlőnek kell finanszíroznia.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fejlesztések pályázati támogatásból

Sopron és környéke - Nemeskér, Völcsej, valamint Csapod települések pályázati támogatásból terveznek… Tovább olvasom