Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Csak másfél hét múlva költözhetnek be

A leendő lakók csak akkor költözhetnek be új, Táncsics utcai otthonukba, ha a kivitelező megkapta a használatbavételi engedélyt.
Az önkormányzat támogatásával – a területet ingyen bocsátotta a kivitelező rendelkezésére – 96, a piacinál olcsóbb árú lakás épült és épül köztisztviselőknek és közalkalmazottaknak a Táncsics utcában. Mint erről beszámoltunk (Kisalföld, szeptember 11., Kedvezményes lakásokat adtak át), 48 lakás műszaki átadása már megtörtént. Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke jelenlétében az első lakáskulcsot át is adták leendő tulajdonosának, de még hiányzik az épület használatbavételi engedélye.
– Valóban, de már beadtuk a kérelmet a szükséges dokumentumokkal és információink szerint a jövő héten kedden lesz a helyszíni bejárás – tudtuk meg Pusker Zsolttól, a kivitelező kft. igazgatójától.

– Ezt követően adhatja ki a hivatal a használatbavételi engedélyt. Amennyiben birtokunkban lesz, és az aktuális törlesztőrészlet is megérkezik a számlánkra, akkor költözhetnek a lakók. Addig is lehetőséget adunk, hogy a bútorokat, berendezési tárgyakat bevigyék otthonaikba, kulcsot azonban nem kapnak.

Az igazgató elmondta, a szerződés szerint a következő 48 lakás átadási határideje december 31., de mindent elkövetnek azért, hogy karácsonyra mindenki beköltözhessen, tehát december 20-ig megtörténik a műszaki átadás és reményeik szerint megkapják a használatbavételi engedélyt is.


A Táncsics utcai lakások építésével az volt az eredeti cél, hogy a városban dolgozó közalkalmazottak, köztisztviselők a piaci árnál olcsóbban – négyzetméterenként 185 ezer forintért – jussanak lakáshoz. Kezdetben nagy volt a lelkesedés és az igény – több százan jelentkeztek –, később azonban sokan visszaléptek, csökkent az igény, mert nem feleltek meg a bankok által támasztott követelményeknek, vagyis kevés volt a jövedelmük. Információink szerint például az első húsz kijelölt vevő közül egy sem lett lakástulajdonos.

Hogy végül is a köztisztviselői, közalkalmazotti szférából kik, milyen körből kaptak lakást, azt nem tudták megmondani sem az önkormányzatnál, sem pedig a kivitelező kft.-nél, mert mint megtudtuk, ilyen összesítés nem történt. Előfordulhatott, hogy a visszalépések miatt olyanok is lakáshoz jutottak, akiknek talán lehetőségük lett volna piaci áron otthont vásárolni. Tény viszont, hogy sok fiatal azért kötött házasságot, hogy megfeleljen a feltételeknek és kedvezményes árú lakást vásárolhasson.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drágábban buszozunk

Az augusztus elsejei áfaemelés a közlekedési társaságokat sem kerülte el. A személyszállítás forgalmi adója 15-ről 20 százalékra emelkedett, ezért a Kisalföld Volán Zrt. is kénytelen emelni a menetjegyek és a különböző bérletek árát. – A kényszerű emelésen túl további évközi díjtételváltozást nem látunk indokoltnak – válaszolta a Kisalföld érdeklődésére Pócza Mihály vezérigazgató. Tovább olvasom