Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Csak főutat építenének Szombathelyig

Régió - A készülő országos rendezési terv szerint Pereszteg és Szombathely között új nyomvonalon kétszer egysávos út megépítése szerepel. A Balaton felé vezető nemzetközi autóutat Sopron helyett Kőszegen vezetnék keresztül.
A parlament várhatóan május végén-június elején dönt az Országos Rendezési Terv új koncepciójáról. A jelenleg érvényben lévő közútfejlesztési koncepcióban még úgy szerepel, hogy az M9-es gyorsforgalmi út az M85-ösről Peresztegnél leágazva, Szombathely érintésével érné el a Balatont. Az elfogadásra váró rendezési terv viszont teljesen mást tartalmaz: az M9-es az osztrák S31-es autópályához csatlakozna Kőszegnél és haladna délre Szombathely és Zalaegerszeg érintésével. Ebben az új verzióban az M85-ös utat Peresztegtől egy új nyomvonalon kétszer egysávos főút kötné össze a vasi megyeszékhellyel.

A térség országgyűlési képviselője, Ivanics Ferenc, Firtl Mátyás, Sopron országgyűlési képviselője, valamint Szakács Imre közös módosító javaslatot nyújtott be az Országgyűléshez.

– A betervezett anyag ellentmondásokat tartalmaz, amelyek hátrányosan érintik térségünket. A koncepció a jelenlegi formában elfogadhatatlan – jelentette ki Ivanics Ferenc. – Nem értjük, miért kell új főutat építeni a másik mellé és miért kell megváltoztatni az éveken keresztül egyeztetett és kialakított elképzelést a gyorsforgalmi útról. A 84-es főút Vas megyei szakaszán még elkerülőket is terveznek, a térségünkben viszont nem. Ennek megváltoztatását is kértük. A nyugati országokból érkező turisták a jelenlegi 84-es főúton érik el a Balatont, egyebek mellett ezért is szerencsés lenne, ha az eredeti elképzelés szerint épülne meg az M9-es.

Idén adták volna át...

A Kisalföldben három évvel ezelőtt arról számoltunk be, hogy a Nemzeti Fejlesztési Tervben szerepel az M9-es gyorsforgalmi út Sopron–Pereszteg közötti szakaszának megépítése. Az akkori hírek szerint a mintegy húsz kilométeres, 25 milliárd forintba kerülő szakasz átadási határideje 2008 volt...

Olvasóink írták

  • 3. matriné 2008. május 27. 10:20
    „Nem mindegy "A, vagy S " jelű? Ezek mindenért igy is, úgy is adót díjat vetnek ki! Ez a gyávfa magyar nép már úgy meg van félemlítve, hogy fingani sem mer hangosan!”
  • 2. Dee Joo 2008. május 26. 13:51
    „Minden bizonnyal azért kell Kőszeg felé hegyvidéki területen vezetni az utat ,mert - ha drágábban építenek akkor- többet lehet ellopni! Bravó mszp!( Az S jelzésű utak gyorsforgalmi utak nem autópályák. Az A jelzésű az autópálya pl.Eisenstadt. Sopron irányában)”
  • 1. Egyszerű 2008. május 26. 12:22
    „Úgy őszintén mégis mit várhatunk mi Soproniak az akármilyen oldali képviselőinktől? Gyáva népnek nincs hazája beszari soproniaknak meg nincs autóútja! Ilyen egyszerű!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leválik a távhőről az Ibolya út?

Sopron - A távhőszolgáltatóról való leválás lehetőségéről tartottak tájékoztatót az Ibolya út három… Tovább olvasom