Kisalföld logö

2018. 08. 22. szerda - Menyhért, Mirjam 20°C | 31°C Még több cikk.

Club7 - A rock and roll-tól a musicalig mindent játszanak!

Itt a tavasz és vele együtt érkeznek a vidám szabadtéri programok, amelyek elképzelhetetlenek táncra csábító dallamok nélkül. A soproni Club7 zenekarnak is sűrűbb a programja ebben az időszakban.

A Club7 repertoárján az 50-es 60-as évek slágereitől napjaink legfrissebb listavezető dalai szerepelnek. Különböző rendezvényeken, házibulikon, lakodalmakon, bálokon lépnek fel. A zenekar gitárosával, Czupy Antallal a kezdetekről és a terveikről beszélgettünk.

– Az első gitáromat hét éves koromban kaptam, onnantól kezdve meg volt pecsételve a sorsom zeneileg. Autodidakta módon kezdtem el tanulni gitározni egészen 15-16 éves koromig. Ekkor ismerkedtem meg olyan zenészekkel, akik segítettek a gyorsabb fejlődésben és innentől kezdve szerepeltem különböző zenekarokban.

– Hányadik zenekara a Club7?
– Elég monogám alkat vagyok zenekarilag is. Ez a harmadik. Elsőként a Lézerben 16 évig, majd 1993-tól a Randy együttesben zenéltem. Ezután újra összeállt a Lézer és 5 évig dolgoztunk együtt a tagokkal. A Club7-tel 2003 végén kezdtünk el próbálni.

– Ez az eredeti felállás?
– Javarészt igen. Van az úgynevezett ötfős keménymag, Balogh Attila, Csuka Balázs, Prépost Kálmán, Varga Pál, valamint jómagam akik alapítottuk a zenekart. Énekesnő és dobos poszton voltak cserék többször is. Igyekeztünk olyan személyt keresni, aki emberileg és zeneileg is jó partner lehet. Vígh Rékára öt éve találtunk rá, most ő az énekesünk, a dobos poszton pedig másfél éve dolgozunk együtt Gruber Krisztiánnal.

 soproni Club7 zenekar. Fotó: Csepregi Tibor
soproni Club7 zenekar. Fotó: Csepregi Tibor

– Milyen dalok szerepelnek a repertoárban?
– Mivel szórakoztató zenekar vagyunk, első sorban a közönség visszajelzései alapján döntünk. Emellett azokat a számokat választjuk, amelyeket a rádió sokat játszik, táncolhatók, vidámak. Az utóbbi időben a magyar számok irányába megyünk, de ez nem jelenti azt, hogy ne kísérleteznénk másfelé is. Hétről hétre újabb számokat tanulunk meg, minden héten legalább egy új dalt műsorra tűzünk. Csak így lehet frissen tartani a zenekar iránti érdeklődést. Saját számaink egyelőre nincsenek, bár mindig szóba kerül, hogy kellene, de nem egyszerű a dolog. Mindegyikünknek munkahelye van, ezért nem futja rá az időnkből sajnos. Emellett több tagunk még más formációkban is játszik.

– Milyen stílus áll legközelebb a zenekarhoz?
– A rock and roll-os, mozgalmasabb dalokat szeretjük, de emellett akár musicalekből és cigánynótákból is veszünk számokat, tehát széles a választék. Szerintem az erőségünk az énekben rejlik, összesen heten vagyunk, és ebből öten énekelünk. Tehát meg tudjuk szólaltatni a vokális részét is a számoknak úgy, ahogy mi szeretnénk.

– Ma a nagy sztároktól is gyakran playbacket kapunk. Így biztosabb a hangzás, de nincs meg az élő zene varázsa.
– Nálunk minden hang élőben szól. Sajnos ennek csak szűkebb körben van meg az elismertsége. Igaz, sok múlik a repertoár összeállításán, lehetőleg a közönség által ismert, és kedvelt dalok szólaljanak meg, de - tehetségünkhöz mérten- igyekszünk a minőségre is maximálisan odafigyelni.

– Hallhatnánk a közelebbi és távolabbi tervekről?
– Tesszük a dolgunkat úgy, ahogyan tudjuk, aztán az idő majd eldönti hova jutunk. Persze az embernek vannak álmai, hogy jó volna minél előkelőbb helyen fellépni, de azt már igen sokszor tapasztaltuk, hogy nincs arányban a rendezvény színvonala a zenekar felé irányuló megbecsüléssel. Éppen ezért mi minden meghívásnak egyformán örülünk. Április végén Egyházasfalun lépünk fel, húsvét vasárnapján a Rodeo Ranch locsoló-bálján, hétfőn pedig a petőházi húsvéti bálon. A fertődi majálison is hallhat minket a közönség, május közepén pedig Hévizre, egy orvos konferenciára vagyunk hivatalosak.

Olvasóink írták

  • 1. mkata82 2011. április 08. 20:10
    „A leges-leges legjobbak!Színvonalasan,igényesen zenélnek!!! Nagyon szeretem őket!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Razzia egy kópházi panzióban - román munkásokat igazoltattak

A rendőrség a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaival, valamint a település jegyzőjével együtt… Tovább olvasom