Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Civitas Fidelissima- díj Koch Péternek

Sopron - Koch Péter vezető tervező Civitas Fidelissima-díjat vehetett át a hűség napján. A szakember a közműtervezési terület meghatározó mérnöke.
Több nagy projekten is dolgozik egyszerre a soproni Koch Péter. Jelenleg kidolgozás alatt áll a városi külterületek vízellátása fejlesztésének koncepciója. A tanulmány 15–30 évre előre határozza meg a vízellátás megoldását, de arra is választ kell keresni, hogy van-e egyáltalán víz az érintett területeken. Koch Péter közreműködik a soproni csapadékvíz-elvezetés tervezetének kidolgozásában is. Pontosabban a közbeszerzési pályázat kiírásához szükséges előzetes munkálatokat végzi.

Koch Péter vezető tervező több nagy soproni koncepció kidolgozásában is részt vesz. Fotó: Magasi

– Mindenem a Fertő tó, nagy szerencsém volt, hogy az ötvenes évek közepétől kezdve, ha csak hétvégén is, de kimehettem a tóra – mesélte a vezető tervező. – Visszatérve a munkámhoz, a vízszabályozás, a vízkivétel fontos kérdés. Sopronban már korábban elkészültek a vízbázis védelembe helyezési tervei. Sajnos az ország nagy részében még hiányoznak ezek a koncepciók. Pedig fontos a terület, a víz kivételének korlátozása. Ha azt akarjuk, hogy az unokáink csapjából is víz folyjon, akkor korlátoznunk kell a saját felhasználásunkat.

Olvasóink írták

  • 1. Párcium 2008. január 26. 17:06
    „Gratulálok Péter! Ami késik, az nem múlik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Járhatatlan a Récényi út

Sopron - Szinte járhatatlan és veszélyes a Károly-magaslat felé is vezető Récényi út. Kezelője, a… Tovább olvasom