Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Civil fórum a közbiztonságról Sopronban

Civil kezdeményezésre jött létre az a fórum, amelyen az önkormányzat, a rendőrség és a polgárőrség képviselői válaszoltak a kérdésekre vasárnap délután.

Sopron közbiztonsága volt a téma azon a civil fórumon, amelyet egy internetes közösség szervezett vasárnap a GyIK Rendezvényházban. Dr. Dobos József jegyző, Hatos István, a Soproni Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának vezetője és Vig József Attila, a polgárőrség helyi vezetője válaszolt a felvetésekre. Két és fél órán át záporoztak a kérdések rájuk. Állták a sarat, de a résztvevők közül nem mindenki távozott elégedetten. Az egyértelműen kiderült, hogy a soproniak féltik városukat. Túl soknak érzik a betelepültek számát és szeretnék, ha a hatóságok megvédenék Sopron nyugalmát.

Miért nincs türelmi zóna, hogyan készül fel a város a migrációra, tesznek-e a hatóságok az ellen, hogy egy-egy lakásban ne huszan lakjanak? És persze szóba került az is, a beköltözők között kinek milyen a bőrszíne, kultúrája. A válaszadók mind hangsúlyozták: a szabad költözéshez való jogot nem korlátozhatják, a statisztikát sem vezethetik etnikai hovatartozás alapján. A szociális bérlakások pályázatainál is adatokat lát az ötfős bizottság, az viszont feltétel, hogy legyen soproni bejelentett lakcíme. Ezt persze nem nehéz megszerezni...

A fórum résztvevői egyetértettek abban, hogy a soproni rendőrség létszámát emelni kellene a közbiztonság fenntartásához, az önkormányzatnak pedig rendeletekkel kellene védenie a soproniak érdekeit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A MÁV START és a GYSEV közös közbeszerzésen

A közbeszerzés becsült költsége nettó 75,437 milliárd forint a MÁV-START és nettó 10,777 milliárd… Tovább olvasom