Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Cirkusz kilencvenegy forint követelés körül

Sopron - Kilencvenegy forint ˝tartozást˝ jelzett egy soproni családnak az E.ON által megbízott inkasszócég, pedig korábbi felszólító levelükre banki átutalással azonnal rendezték az 1081 forintos tartozást.


V. Péternéék két évvel ezelőtt új lakásba költöztek. Korábbi otthonuk villanyóraállását annak rendje és módja szerint egyeztették az áramszolgáltatóval és a vevővel is.

– Az első meglepetés idén júliusban ért, amikor 1081 forintos hátralékról szóló levelet küldött nekünk az E.ON által megbízott inkasszócég – mesélte a panaszos. – Noha már két éve nem is mi használjuk régi otthonunk villanyát, nem problémáztunk, banki átutalással rögtön rendeztük a ˝tartozást˝. Szeptember elején azonban újabb követelést kaptunk tőlük, kerek 91 forintosat, plusz 3750 forint ügyintézői költséget.

Erre már nem találunk magyarázatot. A 91 forint nevetséges összeg ahhoz képest, amennyibe kerülhetett nekik a boríték, a bélyeg és a csekk. Igaz, az ügyintézői díjból futja...

– Kiderült, V. Péternéék elfelejtették rendezni a végelszámolási számlát, amelyet még 2008 szeptemberében küldtünk nekik a régi lakásukkal kapcsolatban. Hónapok múltán adtuk át az ügyet az inkasszócégnek – tájékoztatott Egyházi Nikoletta, az E.ON sajtóreferense. – A 91 forint az időközben felgyülemlett kamat, s mint az a pénzvilágban ismeretes, először a kamatot kell rendezni, aztán a tőkét. Az inkasszócég ebből eredően indított új eljárást a tőkerészből hiányzó 91 forint bevételezésére.

Ezek után felvetődik a kérdés: miért nem úgy küldte az inkasszócég a korábbi felszólítást, hogy ˝fizessenek be 1081 forintot, plusz a 91 forint kamatot˝? Mert ebben az esetben azt is rögtön teljesítették volna az érintettek, s most nem kellene plusz 3750 forintot befizetniük. Avagy hasonló esetekben érdemes a felszólításban közölt összegnél azonnal néhány száz forinttal többet teljesíteni?

Olvasóink írták

 • 9. Csabazs 2009. szeptember 16. 05:57
  „egysoproni! 8#

  Nincs igazad,mert ha késve fizetem be az adómat, igen kell késedelmi kamatot fizetni az APEH felé!
  Én a jótékonykodásról nem írtam, de teljesen egyetértek veled!”
 • 8. egysoproni_ 2009. szeptember 15. 23:54
  „7. Csabazs!
  A kamat nem lenne helytálló! Megmondom miért. Azért mert utólagos elszámolás van. Lásd az adóbevallásod... Ha fizetned kell akkor az állam sem számol neked késedelmi kamatot csak azért mert késve kapta meg a jussát.

  Mellesleg, hadd én döntsem el, hogy akarok e jótékonykodni avagy sem!? Ha akorok akkor pedig had én döntsem el, hogy pontosan mekkora összeggel és hova, kinek!”
 • 7. Csabazs 2009. szeptember 15. 07:03
  „Ha valakinek az e-on.-nál az éves elszámolásnál túlfizetése van miért nem utalja át a cég a fogyasztó felé egyszerre a pénzt?
  Ha X-nek tartozása van, akkor számolják a kamatot,de ha az e-on.-nak kell a fogyasztó felé visszatéríteni,akkor miért nem jár arra is kamat?

  Az én értelmezésemben a szolgáltató van a fogyasztóért és NEM fordítva! sajnos ezt az e-on.-nál még nem tudják!”
 • 6. Freddy01 2009. szeptember 14. 18:55
  „Az eon, és a kormány egyszerűen ellopta a pénzünket. Aztán meg itt vannak ezek az "inkasszócégek" ezek megint megérnének egy misét...Egy halottit.
  Milyen trágyalelkületü ember alapít ilyen vállalkozást ? Mert ehhez aztán gyomor kell megint, nem is akármilyen....”
 • 5. Cerwin 2009. szeptember 14. 18:31
  „Ez vicc, és még van képük hülyeségeket nyilatkozni.”
 • 4. egysoproni_ 2009. szeptember 14. 17:06
  „3. BsBe!
  Igazad van! Sőt! Általában ha adakozik valaki akkor azért a törvényben meghatározott adókedvezmény is megilleti nemde? Vajon ami a mi pénzünkből a krízisalapba ment arról küldenek majd adókedvezményre jogosító igazolást 2010 január 31-ig? :-) Vagy... úgy lesz elkönyelve, hogy húú ez ez Eon mekkora f@sza gyerek volt és mennyit jótékonykodott?
  Nemtudom, de ez így nincs rendjén, főleg akkor ha több milliárd Ft a tét...”
 • 3. BsBe 2009. szeptember 14. 16:24
  „Kedves fcsopron60 2009.09.14. 15:39 nagyon is igazad van. Többször elgondolkodtam azon, hogy a tőlem jogtalanul beszedett (és így engem illető pénzt) milyen jogon utalta az EON bárhova is.
  Engedtessék meg, ha jótékonykodni akarok, akkor fogok. De helyettem NE döntse el senki, se az EON, se Bajnai, hogy az én pénzemmel mit szeretnék csinálni.
  Főleg, ha az a krízis alap ráadásul egy baromság. Ha valaki nagy szar..ban van, nem segít rajta az a pár ezer forint amit kaphat. Ez az alap a szociális segély mentesíti, amit ezek szerint már a kormány nem áll, hanem az emberektől gyűjti be.
  Aki adományozott önszántából, feltehetően meg volt rá a kerete. De gondolom nemcsak én vagyok úgy vele, hogy az amúgy is magas villanyszámlából a kis visszatérítés a hozzám hasonlóaknak jól jött volna. Pláne így iskolakezdés körül. Lehet, hogy holnap már kötelezően előírják az adakozást, és azt is levonják, vagy csekket küldenek a befizetéshez.
  Egyszerűen nem értem, ez nem alkotmány ellenes?? más pénzével gazdálkodni?”
 • 2. fcsopron60 2009. szeptember 14. 15:39
  „És mi van azoknak az embereknek a pénzével amit az eon a kirzis alapba kellet tennie?

  Mi is inkasszó céghez forduljunk ?
  és az állam ellen is?”
 • 1. Boróka53 2009. szeptember 14. 15:19
  „Inkorrekt, eszement, rabló "szolgáltató banda"!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták a versenypályát

Nemzetközi nyitóverseny keretében adták át az elmúlt hétvégén a Zsirán kialakított kilenclyukú golfversenypályát. A sportlétesítmény hatása az egész régió idegenforgalmára is kedvezően hathat. Tovább olvasom